S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Mașinile poluante sunt amenințate de autorități. Încă din luna aprilie a acestui an se zvonea că circulația autoturismelor non-euro sau cu norme de poluare euro 1 și euro 2 va fi interzisă pe teritoriul Capitalei în intervalul orar 6:00 – 22:00. Inițial, se credea că această lege va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2019.

Acesta ar putea fi pseudonimul lui Dragnea Jr.: Cu ce se laudă pe internet?

2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

Rolls-Royce Cullinan: Cât costă în România?

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie

 

Până în prezent, au fost luate măsuri similare și în alte metropole europene. Dintre acestea putem enumera Paris, Berlin, Roma, Amsterdam, Londra și altele.

Cele mai drastice legi se vor aplica în capitala Franței, dar și în 79 de localități adiacente, unde autoturismele cu motor diesel produse înainte de anul 2001 vor fi interzise începând cu luna iulie a anului 2019.

În prezent, a fost inițiat un proiect de hotărâre, conform căruia circulația autoturismelor poluante va fi interzisă în centrul Bucureștiului de la 15 martie 2019.

Acest proiect care vizează mașinile poluante se va desfășura în mai multe etape. Din 2019 vor fi interzise mașinile non-euro, euro 1 și euro 2 în centrul Capitalei.

A doua etapă va fi în 2022, când circulația autoturismelor cu norme de poluare euro 3 și euro 4 va fi interzisă în centrul Bucureștiului, iar cele non-euro, euro 1 și euro 2 vor fi interzise pe tot teritoriul Bucureștiului.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul municipal Lucian Iliescu (PMP) și face referire la toate autoturismele cu normele de poluare enumerate, fie că sunt înmatriculate în București sau în celelalte județe.

Însă nu toate mașinile poluante vor primi interdicție de circulație. Va fi permisă circulația autovehiculelor care utilizează semnale speciale de avertizare luminoase, a celor care efectuează transport în comun, a celor care îndeplinesc sarcini publice, a ambulanțelor, a celor care transportă alimente și a celor care efectuează servicii de depanare sau care sunt dotate cu girofaruri galbene.

Pe lângă acestea, mai sunt exceptate de la regulă și autoturismele diplomaților, cele militare, autoturismele special modificate pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor și carele TV.

Proiectul a fost depus la registratura Primăriei Capitalei și va intra în scurt timp în dezbatere publică. Proiectul de hotărâre propune și contravenții pentru cei care nu vor respecta noile legi. Amenzile vor fi cuprinse între 500 și 2.000 lei, titrează Adevărul.ro.

    Dan says:

    Legea trebuie aplicata tuturor,ca de aia e lege!Nu conteaza ce transporta

    Iulian says:

    Daca le dai tu oamenlor bani isi vor lua toti electrice si nu vor mai fi asa revoltati.
    Oamenii nu vor sa polueze , ci , din cauza conditiilor din Romania , nu au de ales…

    Florin says:

    Pai da, am vrea noi sa ne comparam cu vestul Europei. Guvernul Romaniei nu stie decat sa ne puna taxe si interdictii. La locuri de munca nu se gandesc, la infrastructura deloc, salariul minim pe economie este de toata jena, suntem ei mai saraci din Europe si acum vor sa ne lase si fara masini, de parca ar fi vreun lux. Asa gandesc ceu care nu au nicio problema sa-si schimbe masina in fiecare an. La cei saraci nu se gandeste nimeni

    Vasile Bātz says:

    De ce doar in Bucuresti si nu peste tot? ce P(apadia) mea ?

Adaugă un comentariu