Enel face 2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

Enel va construi o rețea impresionantă de puncte de încărcare mașini electrice în țara noastră.

Rețeaua va fi construită și operată de Enel X România, o divizie dedicată pentru servicii de acest tip. Enel preconizează că rețeaua va fi finalizată până în anul 2023. Primele stații noi de încărcare mașini electrice pregătite de Enel vor fi construite în 2019.

Doar anul viitor, Enel X România va instala 300 de puncte de încărcare mașini electrice în țara noastră. Aceste eforturi vor face viața mai ușoară pentru proprietarii și utilizatorii de mașini electrice. Atât pentru românii care au deja vehicule electrice sau hibride plug-in, cât și pentru străinii care ne vizitează țara la bordul unor vehicule electrice.

Citește și:

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Autostrada A8 a fost votată

Prețuri în România: Noul Mercedes-Benz GLE

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie?

O nouă țeapă circulă prin SMS

 

Unele dintre punctele de încărcare pregătite de Enel vor avea și prize care pot încărca cu până la 150 kW, pe când altele vor fi de o putere mai mică, dar suficientă încât să fie mai rapide decât prizele clasice, de 220V.

Știm deja că Enel va face aceste stații în București, Timișoara și Constanța, însă nu au fost precizate încă toate localitățile care vor avea asemenea stații. Pe lângă rețeaua care face subiectul acestui material, Enel X va furniza și stații de încărcare pentru diferite companii, de la restaurante și hoteluri, până la hypermarket-uri și alte firme.

Încărcarea de la aceste prize va fi contra cost, cel mai probabil, însă nu avem încă date privind prețurile și dacă există necesitatea unui abonament lunar pentru a avea dreptul să alimentezi de la stațiile Enel X.

Odată cu aceste stații, cei de la Enel au anunțat și o nouă priză de încărcare pentru mașini electrice destinată persoanelor fizice. Se numește JuiceBox și este gândită pentru cei care încarcă acasă o mașină electrică sau electrificată și cu posibilitatea încărcării la priză.

Totodată, cei de la Enel au dezvoltat și o stație numită JuiceLamp. Aceasta este gândită pentru autoritățile locale și este integrabilă în stâlpii de iluminat public. Practic, dacă ai avea un loc de parcare prea îndepărtat de casa sau de blocul în care locuiești, ai putea beneficia de investiția autorităților în stâlpi capabili să încarce mașini electrice.

Adaugă un comentariu