Noua fabrică Skoda din Europa: În ce țară o să fie construită?

Europa de Est ar urma să primească o nouă fabrică Skoda, anunță nemții de la Handelsblatt.

Aparent, marca din Mlada Boleslav ar dori să crească cota de producție pentru a răspunde cererii ridicate din regiune, iar o nouă fabrică Skoda ar fi exact ce le-ar trebui ca să poată să atingă obiectivele.

Citește și:

Black Friday 2018: BMW i8 va fi la ofertă!

Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?

Cel mai scump loc de parcare din România

Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte

Noi oferte ANAF: Ce mașini sunt de vânzare în noiembrie?

În urmărirea lui Dracula

Cât de mult se scumpește RCA

O nouă țeapă circulă prin SMS

Ce trebuie să știi despre noua taxă auto

Câți români au rămas fără carnet anul acesta

De care jante să cumperi?

 

Spre deosebire de actualele uzine Skoda, noua fabrică a cehilor ar urma să fie în afara acestei țări și să fie localizată altundeva în Europa. Țările din Europa de Est ar fi luate în considerare pentru noua uzină, dar nu este clar dacă și România este pe lista mărcii deținute de concernul Volkswagen.

Nici Ungaria, în mod interesant, nu a fost trecută pe lista prezentată de Handelsblatt. Însă, Bulgaria și Turcia ar putea fi țările cele mai interesante pentru o viitoare fabrică Skoda în Europa de Est.

Bulgaria a mai avut fabrici auto în trecut, iar chinezii de la Great Wall Motors au investit considerabil în Lovech, dar au renunțat odată ce au intrat în vigoare normele Euro 6c. Între timp, Turcia are o industrie auto propice pentru modele low-cost, după cum au demonstrat în trecut mai mulți producători din Europa care au contractat producția unor modele în acea țară.

Rămâne de văzut dacă România va fi trecută cu totul cu vederea de la această investiție majoră a concernului Volkswagen și dacă lupta licitațiilor va fi câștigată de Bulgaria sau de Turcia, așa cum titrează presa germană.

Adaugă un comentariu