Cel mai scump loc de parcare din România

Primăria din Brașov a dat lovitura când a încheiat licitația pentru un loc de parcare din cartierul Răcădău.

Cel mai scump loc de parcare din România a fost adjudecat cu fabuloasa sumă de 30.000 de lei, după o licitație intensă între doi solicitanți. Licitația s-a finalizat după o oră și jumătate, timp în care cei doi cetățeni au crescut treptat prețul, plusând cu sume modice. Practic, după numeroase oferte a câte 10-15 lei fiecare, s-a ajuns la o sumă colosală.

Trebuie precizat că locurile de la Primărie sunt doar închiriate, deci aceasta este suma pe care va trebui s-o plătească chiriașul în fiecare an, dacă dorește să păstreze locul.

Locul de parcare poate fi închiriat pe o perioadă maximă de cinci ani, ceea ce înseamnă că, în total, va trebui plătită suma de 150.000 de lei (aproximativ 32.600 de euro). Desigur, asta dacă cetățeanul va plăti la timp sumele respective.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei din Brașov a declarat următoarele are 30 de zile să plătească această sumă, dacă o plătește, începând de anul viitor îi va veni pe decizia de impunere, ceea ce înseamnă că va trebui să plătească în fiecare an această sumă. Dacă nu o plătește, locul rămâne liber și va fi scos la licitație, în procedură de licitație anul viitor.

Această sumă, de 30.000 de lei, este cea mai mare sumă care s-a licitat pe un loc de parcare în Brașov, de când se organizează aceste licitații, titrează Mediafax.ro. Trebuie să notăm și faptul că persoana care a câștigat licitația nu va putea participa la noua licitație pentru acel loc dacă va nu va plăti suma pe care a licitat-o, caz în care locul respectiv va deveni din nou liber și licitația va porni din nou de la prețul minim stabilit de primărie.

Reprezentanții Primăriei au fost șocați de suma la care s-a ajuns. La noi, cea mai mare sumă oferită a fost 2.000 lei, dar nu a fost plătită. E o surpriză foarte mare pentru noi, să vedem dacă va și plăti, pentru că e incredibilă. Dacă va plăti cineva 30.000 de lei pentru un loc de parcare rezidențial, e cea mai bună afacere pe care o autoritate publică o poate face cu un loc de parcare.’

Vezi aici oferte chirie Brasov!

Citește și:

Se scumpește RCA!

Modificare majoră în programul Prima Mașină

O nouă țeapă circulă prin SMS

Informații proaspete despre noua taxă auto

Mașini electrice fabricate în Bulgaria!

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel?

Cel mai rezistent cric?

BMW lansează un sistem de verificare online pentru mașinile rulate

Adaugă un comentariu