Test extrem – Care este cel mai rezistent cric?

Dacă te-ai întrebat vreodată care este cel mai rezistent cric și cât de mult poate să țină fiecare tip de cric, acest clip este pentru tine.

Realizatorii săi au folosit o presă hidraulică de 40 de tone pentru a descoperi cât de mult poate să ‘țină’ un cric înainte de a ceda. După cum știți, fiecare cric auto care o sarcină maximă recomandată, pe care nu trebuie să o depășiți niciodată, dar fix asta se întâmplă în clipul de mai jos în numele informației.

Citește și:

Informații proaspete despre noua taxă auto: Cum o plătim?

Vom avea mașini electrice fabricate în Bulgaria

Guvernul vrea să modifice în secret legislația RCA

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto

Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Noi piste de bicicliști!

A ajuns lefter din cauza amenzilor

 

În mod evident, nu luați de bune valorile prezentate mai jos, deoarece un cric poate ceda și la o sarcină mai mică decât cea pe care o vedeți în clipul de mai jos. Acest lucru depinde de materialele din care a fost fabricat, calitatea fabricației și asamblării, starea fizică a dispozitivului și mulți alți factori.

În orice caz, nu folosiți doar un cric pentru susținerea unui vehicul. Acest lucru se recomandă atât pentru operațiunea de înlocuire a unei roți, cât și pentru orice altă acțiune care necesită ridicarea vehiculului de la sol. Este contraindicat accesul sub un vehicul care este ridicat de la sol doar cu un cric, fiind necesare cel puțin alte două măsuri de siguranță pentru a preveni un accident grav.

Numeroase persoane s-au rănit grav de-a lungul timpului din ignorarea acestei recomandări, de la mecanici profesioniști care se grăbeau, până la șoferi care voiau să facă o mică reparație la mașină. Pentru protecția celui care are nevoie de acces sub un vehicul ridicat de la sol, se recomandă asigurarea vehicului folosind ‘capre’ metalice și a unei jante echipate cu o anvelopă. Acestea sunt măsurile minime de siguranță pe care ar trebui să le luați înainte de a avea încrederea să accesați un vehicul ridicat de la sol.

taguri
Adaugă un comentariu