UNTR: Guvernul vrea să modifice în secret legislația RCA

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susține că Guvernul ascunde informații privind polițele RCA. Peste șase milioane de cumpărători de RCA din România vor fi afectați, avertizează UNTR.

Citește și:

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto: Când ar putea avea loc

Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Vom avea noi piste de bicicliști în București

Speedtail: un glonț pe roți!

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din cauza amenzilor

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Cum se fură o Tesla Model S

 

UNTR are obiecții puternice pentru modificarea Legii 132/2017. Schimbările se referă atât la eliminarea tarifului de referință, cât și a eliminării limitei de 25% a cheltuielilor administrative și de vânzare ale poliței de asigurare, care sunt incluse în prima de asigurare.

Transportatorii Rutieri sunt de părere că autoritățile doresc să elimine plafoanele asigurărilor, potrivit unei scrisori primite de la Comisia Europeană.

Înainte de plafonarea tarifelor RCA, se știa că unii asigurători aveau cheltuieli administrative de până la 80% (acestea cuprindeau și cheltuielile aferente liniilor de business).

Statisticile UNTR ne spun că în 2016, înainte de plafonarea tarifelor RCA, pentru un autocamion cu clasa de bază B0, aceasta depășea 5.000 de euro/an și chiar peste 10.000 euro/an dacă se înregistrau daune, indiferent de costul acestora.

Uniunea Naționala a Transportatorilor solicită, de urgență, autorităților să desecretizeze scrisoarea primită de la Comisia Europeană în data de 19 iulie 2018, titrează realitatea.net.

Adaugă un comentariu