VIDEO: Șapte minute cu Subaru STI Type RA pe Transfăgărășan

Subaru STI Type RA este numele modelului ales de divizia americană a mărcii nipone pentru a stabili un record pe Transfăgărășan.

Totul s-a întâmplat în vara acestui an și de atunci tot așteptăm să vedem clipul reușitei lui Mark Higgins. Pilotul experimentat s-a declarat încântat de traseul pe care l-a găsit în România, pe care l-a descris drept ‘nemaivăzut’.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Noul Duster Pick-up

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Ei bine, cei de la Subaru au publicat un clip scurt cu modelul STI Type RA pe Transfăgărășan, în care încearcă să prindă esența Transfăgărășanului. Deoarece sunt 688 de viraje pe acest traseu și 40 de minute și 58.8 secunde, mai avem de așteptat până vom vedea montajul întregului parcurs. Chiar și așa, cele șapte minute de acțiune sunt savuroase și merită urmărite cât de curând.

Modelul STI Type RA este construit de Prodrive pe baza unui Subaru WRX STI și dezvoltă aproximativ 600 de cai putere. A stabilit deja un record pe Nürburgring, iar acum japonenzii au aruncat mânușa pentru oricare altă marcă interesată să îi depășească rezultatul pe Transfăgărășan.

Din moment ce Mitsubishi s-a retras cu echipa de uzină din WRC și nu mai produce un model comparabil cu WRX STI-ul pe care este bazat STI Type RA, nu putem să ghicim cine va încerca să doboare recordul stabilit de Higgins.

Adaugă un comentariu