Record pe Transfăgărășan: Viteză medie de 122.7 km/h

Avem un nou record pe Transfăgărășan! De data aceasta, este realizat pe o porțiune de 84,34 kilometri, cea mai generoasă de până acum pentru asemenea provocări pe care și le-au asumat diverși piloți.

Porsche a doborât recordul absolut la Nurburgring cu 919 Evo

Mark Higgins este deținătorul proaspătului record pe Transfăgărășan, cu un timp de 40 de minute, 58 de secunde și 8 zecimi. Rezultă o viteză medie de 122.7 km/h, absolut impresionantă în contextul în care traseul este virajat și Google Maps estimează că ai nevoie de aproape trei ore ca să-l parcurgi cu viteza legală.

Drifturi pe Transfagarasan

Evident, noul record pe Transfăgărășan a fost obținut după mai multe sesiuni de antrenament și probe, care au fost derulate cu circulația închisă. Echipa Napoca Rally Academy a fost partenerul tehnic al Subaru of America în această încercare și l-a ajutat pe Higgins să fie sigur că drumul este liber de pietoni, animale, vehicule sau alte pericole înainte ca el să-l parcurgă în viteză.

Transfăgărăşan, pe lista celor mai frumoase „vacanţe la volan’ din Europa. Vezi care e topul!

Pilotul a fost la volanul unui Subaru Impreza WRX modificat de Prodrive, acesta din urmă fiind echipat cu o suspensie similară cu cea folosită de Impreza în WRC în ultimii ani de participare ai acestei mărci cu o echipă de uzină în cel mai important campionat de raliuri derulat în lume.

Ce reprezintă cele șase stele de pe emblema Subaru?

Evident, orice timp ar fi stabilit pilotul britanic ar fi fost un record, pentru că niciun alt pilot nu a parcurs contratimp această secțiune cu drumul închis. De aici, putem spera ca Transfăgărășanul să devină echivalentul românesc al Pikes Peak, în ideea că alți constructori de automobile sau piloți vor veni în țara noastră să încerce să doboare recordul stabilit de Higgins.

Trebuie să remarcăm faptul că niciun alt pilot nu a încercat până acum să-i doboare timpul lui Higgins de pe traseul de la Isle of Man, unde acesta a stabilit două noi recorduri într-un singur weekend cu același Subaru Impreza WRX modificat de specialiștii de la Prodrive. Mașina sa dezvoltă în jur de 600 CP și poate să depășească viteza de 250 km/h, însă este mai important cât de rapid poate să accelereze până acolo.

Subaru Impreza n-a murit! Poze și detalii cu noua generație

În orice caz, trebuie să notăm că există în această lume piloți și mașini care ar avea potențialul să-i surclaseze timpul lui Higgins, însă aceștia trebuie să fie motivați să își pună numele pe un asemenea record. Cine știe, poate îl vedem pe Sebastien Loeb dornic să stabilească un nou record pe Transfăgărășan. Până atunci, Higgins rămâne King of the Hill, după cum se spune la întrecerile de Viteză în Coastă.

Limita este cerul – BMW M4 pe Transfăgărășan

Foto: FRAS

Adaugă un comentariu