Porsche a doborât recordul absolut la Nurburgring cu 919 Evo

Porsche 919 Evo a reușit să bată un record vechi de 35 de ani la Nürburgring, cel mai dificil circuit din lume. 

Vechiul record era deținut tot de marca germană și era stabilit de regretatul Stefan Bellof. La vremea respectivă, Bellof a parcurs „Iadul Verde’ în 6:11.13, dar pilotul Timo Bernhard a reușit să obțină un timp de 5:19.546.

Audi A7 50 TDI quattro: La un pas de perfecţiune

La fel ca Bellof, Bernhard a stabilit recordul absolut la Nürburgring cu un model de competiție de la Porsche. În cazul lui Stefan Bellof, recordul său a fost obținut în timpul calificărilor cursa de 1.000 de kilometri derulată în 1983 pe Nürburgring. De atunci și până astăzi, circuitul german a fost reasfaltat și chiar modificat subtil pentru mai multă siguranță, atât pentru piloți, cât și pentru spectatori.

Honda Civic 1.0 CVT: Un plus de confort şi sportivitate

Chiar și așa, Porsche 919 Hybrid Evo, actualul model de competiție folosit de marca din Zuffenhausen în cursele de anduranță a reușit să surclaseze performanța echivalentului său din 1983, Porsche 956C.

Noul BMW M5 versus Mercedes-AMG E 63 S+

Timo Bernhard, noul deținător al recordului absolut pe circuitul de 20.81 kilometri, a câștigat de cinci ori cursa de 24 de ore de la Nürburgring și are două victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pilotul a declarat că nivelul de apăsare aerodinamică al acestui model l-a forțat să învețe din nou circuitul supranumit ‘Iadul Verde’ pentru a fi pregătit pentru a-l aborda la capacitatea sa maximă.

STUDIU: Motocicliștii sunt șoferi mai precauți decât cei fără categoria A

Moștenitorii lui Stefan Bellof, pilotul care s-a stins într-un accident în cursa de 1.000 de kilometri de la Spa, în 1985, le-au dat celor de la Porsche acordul pentru a lăsa un alt pilot să doboare recordul stabilt de regretatul pilot specializat în curse de anduranță.

Noul record al celor de la Porsche vine în săptămâna în care alte două modele ale concernului Volkswagen au stabilit recorduri la Pikes Peak. Mai precis, un prototip electric semnat Volkswagen are cel mai bun timp la general în cea mai celebră cursă de viteză în coastă, în timp ce Bentley Bentayga a devenit cel mai rapid SUV care a urcat pe muntele din Colorado.

Golf R de 600 CP cu un proprietar neobișnuit: are 75 de ani (Video)

 

Adaugă un comentariu