Este oficial: Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Primăria București a definitivat regulile unui program care va acorda vouchere de 9000 de lei pentru achiziționarea de mașini noi.

Acest program funcționează într-o manieră similară cu Programul Rabla, deoarece implică un vehicul uzat care va fi casat. Spre deosebire de Rabla, prima de casare este de 9000 de lei și bonusul este exclusiv pentru cei care sunt domiciliați în București. Un alt punct important de pe lista de reguli este ca mașina care va fi casată să fie și ea înmatriculată în București.

Citește și:

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

În plus, este obligatoriu ca beneficiarii programului să nu aibă datorii la bugetul local sau la bugetul de stat. Programul va fi disponibil și pentru societățile comerciale care au sediul social în Municipiul București. O regulă suplimentară pentru aceste companii este că doar cele care nu au fost condamnate pentru infracțiuni împotriva mediului pot participa la program.

Vor fi acordate doar 5.000 de vouchere în valoare de 9000 de lei și acestea vor putea fi utilizate doar pentru achiziția de automobile noi, cu motor Euro 6 sau cu sistem de propulsie hibrid sau electric. Nu pot fi achiziționate autovehicule cu motorizare diesel, dar vor putea fi achiziționate electrocasnice noi (doar cu clasă energetică superioară), electronice noi și diverse mijloace de locomoție care sunt ‘prietenoase’ cu mediul. Practic, unii proprietari de rable ar putea renunța la acestea și să achiziționeze în schimb trotinete electrice sau diferite electrocasnice.

Accesul în programul cu vouchere de 9000 de lei la Primăria Capitalei va funcționa pe principiul ‘primul venit, primul servit’. Practic, dacă vrei să casezi o mașină uzată și să iei 9000 de lei de la Primăria București, trebuie să consulți rapid regulamentul de aici și să îți pregătești dosarul.

Perioada de înscriere în program încă nu a fost anunțată, dar pentru asta trebuie să urmăriți site-ul Primăriei Municipiului București, unde va fi specificată cu cel puțin trei zile în avans data programată pentru sesiunea de înregistrare.

Adaugă un comentariu