Americanii au decis: Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

Americanii de la National Highway Traffic Safety Administration (Administrația Națională a Siguranței Traficului pe Drumurile Publice) au decis, în baza testelor efectuate, că noul Tesla Model 3 este cel mai sigur autoturism testat până acum de aceștia.

Citește și:

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

La revedere, BMW Seria 3 Gran Turismo!

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

România va avea separatoare de sens cu role

Un SUV Bugatti – o posibilitate reală

Cum verifici valabilitatea rovinietei simplu și rapid?

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

 

Mai mult decât atât, următoarele două modele din topul acestora sunt tot Tesla. Model S și Model X ocupă pozițiile doi și trei în clasamentul omologului american al organizației Euro NCAP.

Tesla Model 3 a obținut cinci stele de pentru siguranță la toate categoriile. Autoturismul electric vine echipat în standard cu toate echipamentele de siguranță disponibile în această gamă.

Varianta testată de NHTSA a fost Model 3 cu tracțiune spate și cu acumulatorul de cea mai mare capacitate. Programul NHTSA implică teste care evaluează probabilitatea rănirii pasagerilor unui autoturism în cazul unui accident frontal, lateral sau în cazul unei răsturnări. Testele sunt similare cu cele derulate de Euro NCAP.

Tesla Model 3 are o distribuție de 50/50 a maselor între punți și a fost creată cu un centru de greutate amplasat foarte jos. Performanțele autoturismului electric sunt similare cu ale unei exotice cu motorul amplasat central.

Mai jos puteți urmări testele la care a fost supus Tesla Model 3:

Adaugă un comentariu