Un SUV Bugatti – o posibilitate reală

Urmărind tendințele din ultima perioadă, un SUV Bugatti ar putea lua ființă în viitorul apropiat. Directorul general Bugatti, Stephan Winkelmann a declarat luna trecută că brandul dorește să-și mărească gama de modele.

Citește și:

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Zvonurile cu un al doilea posibil model Bugatti circulă de mai mulți ani. Până acum se credea că va fi un sedan. Dar acestea nu mai sunt la căutare pentru clienții mărcilor de lux, aceștia se orientează mai nou către modelele SUV disponibile în prezent de la Rolls-Royce (Cullinan) și Bentley (Bentayga).

Cel mai probabil, un model SUV de la Bugatti nu va fi echipat cu motorul W16 disponibil în acest moment pe Chiron. ‘Propulsorul W16 se află la baza brandului de astăzi, dar nu va rămâne pentru totdeauna‘ declară Winkelmann.

Adăugarea unui nou model Bugatti în gamă se poate ridica la costuri fabuloase iar procesul de dezvoltare poate dura mult timp, dar oficialii Bugatti ne asigură că ‘au pregătit o prezentare convingătoare pentru acționarii grupului Volkswagen pentru a-i face să investească atât în noile proiecte Bugatti precum și în tehnologia autoturismelor autonome, dar și a celor electrice‘.

Deși motorul W-16 este o minune tehnologică, nu este sustenabil într-o lume în care consumul de combustibil și ‘acceptarea socială’ contează atât de mult. De asemenea, oficialii Bugatti au menționat că un propulsor hibrid ‘poate fi o posibilitate pentru viitorul mărcii’.

Un SUV Bugatti cu un sistem de propulsie hibrid ar putea fi o idee excelentă pentru producătorul francez. Dată fiind popularitatea modelelor SUV și crossover, există certitudinea că modelul are șanse ridicate să fie un succes. Astfel, un SUV Bugatti are potențialul să extindă portofoliul mărcii de lux și să redirecționeze profitul către alte investiții pentru modele extreme, cum ar fi primul autovehicul de serie capabil să depășească viteza de 500 km/h pentru mașinile de serie.

Adaugă un comentariu