La revedere, BMW Seria 3 Gran Turismo!

BMW Seria 3 Gran Turismo a avut un parcurs dificil. Modelul derivat din Seria 3 cu un ampatament mai lung și un hayon tip hatchback nu a avut succesul comercial visat de creatorii săi.

Citește și:

Taxa pe autostradă nu va fi impusă prea curând

Dacia Duster are un nou motor pe benzină

Fenomene paranormale pe A1, cu o zi înainte de referendum

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

Noi licitații ANAF: BMW Seria 3 și VW Golf la preț de smartphone

 

Începând cu 2009, BMW a lansat primul model Gran Turismo în persoana lui Seria 5 GT, care mai apoi s-a transformat în Seria 6 GT. Dar fiți fără grijă, acesta se va produce în continuare.

Clienții seriei GT și-au pierdut entuziasmul pentru noul tip de caroserie și au început să opteze pentru SUV-uri și modele crossover deoarece BMW are o gamă completă în acest segment.

În timpul conferinței de presă de la Salonul Auto de la Paris, oficialii BMW au declarat că 'lucrurile se schimbă' și că oamenii care vor să aibă o poziție de condus puțin mai înaltă se îndreaptă către X1 și X3, care au performanțe similare și oferă un consum comparabil.

Klaus Fronlich, director de dezvoltare globală BMW, este de părere că eliminarea lui Seria 3 GT din gamă nu va avea un impact negativ privind numărul de unități BMW Seria 3 vândute. Oficialul nu a declarat data exactă la care se va termina producția lui Seria 3 GT, dar zvonurile spun că se va încheia cu siguranță înainte de vara lui 2020.

Odată cu lansarea noului Seria 3, BMW deschide drumul pentru noua generație de modele. Noul Seria 3 Touring este așteptat în primăvara anului viitor, iar nemții au în plan să lanseze și o nouă decapotabilă Seria 4, care va fi disponibilă cu plafon din material textil.

Adaugă un comentariu