Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Centrele de arest preventiv vor fi dotate cu 40 de autospeciale noi Dacia Logan, adaptate pentru reținerea și arestarea preventivă a suspecților.

Citește și:

Cel mai lung pod maritim din lume

Transalpina se închide

Cum iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Peugeot va avea o gamă de mașini sport electrice

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

 

 

Noile autoturisme au un număr de dotări speciale care facilitează transportul persoanelor arestate preventiv către centrele de arest din țară.

Autospecialele Dacia Logan prezintă o delimitare, cu un grilaj, a spațiului dintre locurile din față și cele din spate. De asemenea, bancheta din spate este fabricată dintr-un material etanș și rezistent la șocuri.

Totodată, bancheta din spate nu este tapițată pentru a permite o spălare mai ușoară direct cu jetul de apă (este dotată cu orificii speciale pentru scurgere).

În interiorul peretelui despărțitor dintre locurile din față și cele din spate, este montată o cameră video, iar capacitatea sa de stocare este de două ore. Polițiștii aflați pe locurile din față pot urmări imaginile transmise de sistemul de monitorizare prin intermediul unui ecran.

De asemenea, partea din spate a mașinilor este prevăzută cu folie, astfel încât să se asigure intimitatea persoanelor private de libertate de a nu fi expuse public, titrează ziare.com.

Anul acesta, Poliția Română are în plan reînnoirea parcului auto. Astfel, până la sfârșitul lui 2018, autoritățile vor dispune de 1.600 de autospeciale noi ce vor fi repartizate în toată țara.

Adaugă un comentariu