Un simulator auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

Un simulator auto folosit de echipa Ferrari începând cu anul 2006 pentru pregătirea piloților săi este din nou de vânzare în cadrul unei licitații.

Acesta a mai fost vândut în trecut, tot la licitație, iar data trecută a fost cumpărat cu 23.500 de lire sterline. Între timp, experții în domeniu estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 20.000 și 22.000 de lire sterline, plus taxele de 24% aplicate cumpărătorului, din care 20% reprezintă taxa pe valoare adăugată.

Citește și:

Prima parcare Park&Ride din București

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Șeful Volkswagen: Producătorii germani au șanse 50/50 să rămână în top

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018: Galerie foto exclusivă

 

Simulatorul auto folosit de echipa Ferrari a fost construit în 2005 și a costat peste 60.000 de lire sterline. Acesta are toate circuitele din sezonul de Formula 1 din 2012 și este actualizat la zi în materie de software. Jocul video folosit de acest simulator auto este R factor, iar piloții se pot delecta și cu alte circuite internaționale în afară de cele din calendarul competițional.

Spre deosebire de o construcție din fibră de sticlă care ar putea fi realizată de un pasionat al fenomenului, simulatorul auto folosit de echipa Ferrari are un volan cu force feedback semnat Bob Salisbury. Poate că nu ați auzit de el, dar compania din Silverstone care îi poartă numele acestui inginer are peste cinci decenii de experiență în motorsport și este specializată în simulatoare auto de top.

Deși cei de la Silverstone Auctions, casa de licitații responsabilă de vânzarea acestui produs, nu au specificat în anunț existența unei dovezi palpabile a prezenței lui Michael Schumacher în acest cockpit, este foarte probabil ca germanul să fi utilizat simulatorul auto folosit de echipa de Formula 1 a Ferrari în perioada în care era alături de Scuderia din Maranello.

Simulatorul auto folosit de Ferrari este în configurația mijlocie din gama celor de la Salisbury Engineering. Practic, el înfățișează jumătate dintr-un monopost de Formula 1 pentru a economisi spațiu pentru echipa care îl alege. Există și o variantă mai compactă, dar clienții pot alege și un simulator care să înfățișeze un monopost de Formula 1 la scară 1:1.

Foto: Silverstone Auctions

Adaugă un comentariu