Prima parcare Park&Ride din București va funcționa din noiembrie

Problema parcării în București este pe cale de a fi rezolvată. Ne referim, desigur, la zona din jurul stației de metrou Străulești. Compania de transport public Metrorex a declarat că, din noiembrie 2018, parcarea de tipul Park&Ride construită la Străulești va fi dată în folosință.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

România a surclasat Germania și Spania la FIA Hill Climb Masters

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Amendă de 800 de milioane de euro pentru Audi

 

Dar este mai mult decât o parcare, este un terminal multimodal de tipul Park&Ride, primul de acest gen din București. Terminalul este amplasat în vecinătatea lacului Străulești. Stația de metrou Lac Străulești este o stație de metrou situată în partea de Nord-Vest a Bucureștiului pe magistrala M4. Stația de metrou a fost inaugurată la data de 31 martie 2017.

Un terminal multimodal Park&Ride facilitează trecerea de la un mijloc de transport la altul. Utilizatorii parcării vor avea acces direct către stația de metrou Străulești prin intermediul unui pasaj subteran.

Tariful pentru parcare în cadrul terminalul Park&Ride va fi de un leu pe oră, indiferent de ora la care se accesează parcarea.

Metrorex a declarat că „parcarea de la Străulești va ajuta la fluidizarea transportului de suprafață preluat din localitățile învecinate, precum Mogoșoaia sau Buftea.

Terminalul are o suprafață de 38.869 mp și un regim de înălțime de trei etaje. Are în alcătuirea sa un parcaj pentru 650 de autovehicule și sală de așteptare pentru călătorii transportului public‘ completează compania de transport public.

Autoritățile locare au în plan să construiască și alte astfel de parcări ieșirile din București unde Șoseaua de Centură comunică cu autostrăzile A1, A2 și A3.

Adaugă un comentariu