Este oficial: Peugeot va avea o gamă de mașini sport electrice

Peugeot are planuri mari cu vehiculele electrice, iar frumosul concept expus la Salonul Auto de la Paris este doar cireașa de pe un tort mare care va fi creat în gama constructorului din Sochaux.

Citește și:

Avem un prototip Duster Pick-up, dar nu e făcut de Dacia

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Transalpina se închide din cauza zăpezilor

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Simona Halep a primit cadou un Porsche

 

Se pare că francezii au hotărât să mizeze pe vehiculele electrice și electrificate în viitor, iar pentru asta vor renunța la implicarea în anumite sporturi cu motor. Deși ne pare rău că nu îi vom mai vedea în acel campionat care aduce lupte pe fracțiuni de secundă, avem de ce să ne bucurăm cu ce vine din partea Peugeot.

Directorul general Peugeot, Jean-Philippe Imparato, a confirmat că brandul francez se întoarce în arena mașinilor sportive cu o nouă gamă de autoturisme electrice. Dar, înainte de acestea, Peugeot are planuri să lanseze o generație de mașini care au un sistem de propulsie hibrid.

Oficialul Peugeot a declarat următoarele: După prezentarea unei noi generații de autoturisme cu tehnologie plug-in hybrid în cadrul Salonului Auto de la Paris, Peugeot anunță începerea dezvoltării unei noi game de mașini sport electrice din 2020'.

Mulți dintre pasionații autoturismelor sport vor fi dezamăgiți de alegerea producătorului francez de a se concentra numai pe sisteme electrice de propulsie, dar să nu uităm că până acum, majoritatea mașinilor sport electrice au venit de la producători premium (BMW, Porsche, Tesla) și nu sunt chiar ieftine.

Nu știm exact ce au în plan cei de la Peugeot, dacă își vor concentra eforturile pe un hot hatch electric, un SUV sportiv sau pe un coupe similar conceptului Peugeot e-Legend.

Din păcate, nu toate veștile sunt bune pentru pasionații brandului, deoarece Peugeot a anunțat că se va retrage din Campionatul Internațional de Rallycross (World RX) la sfârșitul sezonului de anul acesta.

Imparato a mai declarat că Peugeot își va concentra resursele pentru a dezvolta vehicule noi, astfel am decis să părăsim competiția World RX, care are un viitor neclar'.

FIA World Rally Cross avea în plan să transforme competiția într-una complet electrică din 2020, dar au hotărât ulterior să amâne acest lucru pentru anul 2021.

Adaugă un comentariu