Peugeot e-Legend concept este cea mai recentă creație Pininfarina

Peugeot e-Legend Concept este surpriza mărcii franceze pentru Salonul Auto de la Paris.

Modelul a fost desenat de specialiștii de la Pininfarina și amintește de vechiul 504 Coupe, un alt Peugeot desenat de Pininfarina. După cum puteți observa în galeria foto, cele două modele au fost puse alături și noul concept arată ca un descendent al lui Peugeot 504 Coupe.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un Duster al Poliției Locale a fost inscripționat eronat și a amuzat internauții

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ferrari dezvăluie Monza SP1 și SP2, alături de cel mai puternic V12 aspirat

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Noul e-Legend Concept este un model 100% electric și are și sistem de conducere autonomă. Acesta îi permite să se conducă singur, dacă șoferul dorește asta, sau să fie condus ca un vehicul normal. Pedalele se strâng mai aproape de podea și volanul intră în bord în momentele în care utilizatorul decide ca mașina să se conducă singură. Ideea nu este deloc nouă, fiind aplicată de concepte similare de la Volkswagen și de la BMW, printre alții.

Interiorul are și el un design cu tușe retro, dar prezintă numeroase elemente futuriste. Însă scaunele sunt deosebit de interesante. Forma și tapițeria lor amintesc de modelele anilor 60 și 70, în timp ce funcțiile acestora și integrarea centurilor de siguranță ne arată partea modernă a acestui concept.

La bord există un total de 16 afișaje de diferite forme și mărimi. Unitatea multimedia are un ecran curbat de 49 de inch, portierele au fiecare câte un ecran de 29 de inch, iar parasolarele integrează câte un ecran de 12 inch.

Sistemul de propulsie are o baterie de 100 kWh și oferă o autonomie estimată la 600 de kilometri conform ciclului WLTP. Poate fi încărcat în doar 25 de minute pentru a putea parcurge încă 500 de kilometri. Motorizarea asigură 456 CP și 800 Nm, suficient pentru un timp 0-100 km/h mai mic de patru secunde și o viteză maximă de 220 km/h.

Cel mai probabil, Peugeot nu va lansa o variantă de serie a acestui model. Însă, design-ul său ar trebui să inspire noi creații ale francezilor. Ne plac în mod deosebit stopurile și blocurile optice frontale.

Adaugă un comentariu