Noi modificări aduse Codului Rutier

Comisia juridică și Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaților sunt gata să dea undă verde proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier.

Proiectul prevede, printre altele, amplasarea unor panouri de presemnalizare a radarelor cu 500-1.000 de metri înainte de locul în care este poziționat echipajul de poliție.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Polițiștii nu vor mai avea voie să monteze aparate de radar pe mașini neinscripționate, potrivit unei completări aduse amendamentului. Acestea trebuie să fie poziționate vizibil și să fie inscripționate cu însemnele oficiale ale Poliției Române.

De asemenea, polițiștii care folosesc dispozitivele radar de tip pistol nu le vor mai putea folosi în același regim ca până acum. Ei vor avea permisiunea să le utilizeze în misiune dacă se află la cel mult zece metri de mașina de poliție, care trebuie să fie vizibilă participanților la trafic.

Cel mai probabil, această lege a stârnit ropote de aplauze în rândul șoferilor vitezomani, polițiștii fiind obligați să comunice administratorului drumului public unde aceștia urmează să-și desfășoare activitatea. În urma colaborării dintre instituții, urmează amplasarea panourilor de avertizare cu 500-1000 m înainte de poziția agenților.

Adaugă un comentariu