A fost inaugurat cel mai lung pod maritim din lume

După mai multe amânări, a fost inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Podul conectează importantul punct financiar Hong Kong de fosta colonie portugheză Macao și orașul chinez Zhuhai.

Citește și:

Avem un prototip Duster Pick-up, dar nu e făcut de Dacia

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Transalpina se închide din cauza zăpezilor

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Simona Halep a primit cadou un Porsche

 

Președintele Chinei, Xi Jinping, a inagurat astăzi impresionanta construcție. Costurile totale se ridică la 20 de miliarde de dolari. Nouă ani au fost necesari pentru finalizarea mega-podului. Inaugurarea coincide cu ocazia aniversării a 40 de ani de la începerea reformelor din China.

Podul Hong Kong-Zhuhai-Macao măsoară 55 de km și are un tunel de 6,7 km (acest tunel permite trecerea ușoară a navelor pe deasupra). Pentru a pune în perspectivă acest aspect, podul Golden Gate din San Francisco are o lungime de 2,7 km.

Podul va fi deschis circulației pe 24 octombrie și promite să reducă semnificativ timpul de tranzitare dintre cele trei orașe. Potrivit guvernului din Hong Kong, o călătorie de la Aeroportul Internațional Hong Kong și Zhuhai va fi redusă de la 4 ore la doar 45 de minute.

Construcția a fost concepută să reziste 120 de ani și să facă față taifunurilor, care sunt foarte frecvente în acea zonă. Datorită faptului că podul se află în vecinătatea Aeroportului Internațional Hong Kong, a fost necesară respectarea regulilor de înălțime pentru a nu afecta traficul aerian.

Din păcate, CNN raportează că nu toți vor avea ocazia să circule pe acest pod. Majoritatea traficului va fi format din autobuze care efectuează curse speciale, iar cetățenii care doresc să circule pe pod vor fi nevoiți să achiziționeze un permis special.

Puteți afla mai multe informații din clipul de mai jos:

Adaugă un comentariu