Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Prețul carburanților s-ar putea plafona mulțumită Ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici care dorește să propună o formulă în acest sens. Măsura ar trebui să fie adoptată în 2019.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Șapte minute cu Subaru STI pe Transfăgărășan

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Există șanse ca în 2019 să fie eliminată supraacciza pe carburanți, care a fost introdusă în 2014. În prezent, România este statul est-european cu cea mai agresivă impozitare în domeniu.

România este printre țările cu nivel ridicat de taxare, de 50% la benzină și 48% la motorină. Deci e loc de a micșora acest nivel‘ a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor.

În prezent, un litru de carburant a ajuns să coste peste șase lei, ceea ce înseamnă că un plin costă, în medie, mai mult cu 70 lei față de cât costa în 2017, când încă se putea găsi carburant la prețul de cinci lei pe litru.

Eliminarea supraaccizei ar trebui să însemne o scădere de măcar 20 de lei pentru un plin de 60 de litri, față de prețurile actuale.

Propunerea lui Eugen Teodorovici este reprezentată de o formulă care să permită un preț constant pentru carburanți pe tot parcursul anului 2019.

Ministrul a mai declarant și că discutăm cu cei de la Consiliul Concurenței pentru a găsi o formula legală ca această scădere să se regăsească în economie și la nivelul fiecărui consumator.

Cu toate acestea, reprezentanții Consiliului Concurenței declară că nu au mai avut, în acest sens, o discuție cu Eugen Teodorovici. Totuși, specialiștii din transporturi sunt de părere că instituția va accepta propunerea, titrează observator.tv.

Adaugă un comentariu