McLaren Speedtail: un glonț pe roți!

McLaren Speedtail a fost dezvăluit oficial și arată senzațional. Acesta poate fi considerat succesorul spiritual al lui McLaren F1.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Noul Duster Pick-up

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Autoturismul este construit pentru viteză: grilele și gurile de aerisire sunt reduse la minimum, partea din spate în combinație cu pasajele de aer oferă un coeficient extrem de redus de frecare cu aerul.

Jantele din față sunt acoperite cu un capac aerodinamic din fibră de carbon, care are rolul să reducă turbulențele de aer și mai mult. Interesante sunt și flaps-urile active din spate care par integrate în caroserie.

Viteza maximă este de 403 km/h, iar sprintul de la 0 la 300 km/h se realizează în doar 12,8 secunde (majoritatea autoturismelor normale ajung de la 0 la 100 km/h într-un timp similar).

Puterea autoturismului desprins din viitor vine de la un sistem hibrid de propulsie, care produce 1.050 CP și antrenează doar roțile din spate.

Oficialii de la McLaren susțin că au desenat Speedtail pornind de la 'cea mai rapidă formă din natură – picătura de apă'.

Interiorul este de asemenea futurist și unic. Asemenea lui McLaren F1, noul model vine într-o configurație 1+2 locuri, iar bordul modern integrează 3 ecrane principale și încă două care iau locul oglinzilor laterale.

Dacă plănuiți să vă achiziționați unul, deja este prea târziu. Toate cele 106 exemplare au fost deja rezervate. Prețul de pornire este de aproximativ două milioane de euro. O treime din acestea au fost vândute in Statele Unite, unde McLaren Speedtail nu are drept de circulație pe șoselele publice.

Adaugă un comentariu