Vom avea mașini electrice fabricate în Bulgaria

Sin Cars, o companie bulgărească de supercaruri, plănuiește să înceapă producția autoturisme electrice. Firma lansează o ofertă publică la Bursa din Sofia pentru finanțarea vehiculelor electrice.

Citește și:

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto: Când ar putea avea loc

Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Vom avea noi piste de bicicliști în București

Speedtail: un glonț pe roți!

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din cauza amenzilor

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Cum se fură o Tesla Model S

 

Producătorul bulgar dorește să strângă 20 de milioane de leva (11,7 milioane de dolari) pe care îi va investi în dezvoltarea autoturismelor cu propulsie electrică.

Modelele actuale ale companiei Sin Cars International Eood sunt cu adevărat exotice. În acest moment, firma produce două modele care concurează direct cu marii producători de supercaruri.

Sin R1 este modelul principal al companiei. Acesta poate fi configurat cu trei motoare V8 de puteri diferite. Modelul de bază are un propulsor de 6,2 litri aspirat și produce 450 CP, urmatorul din gamă este un V8 de 7 litri care produce 550 de CP.

Vârful de gamă al producătorului bulgar este reprezentat de un propulsor V8 de 6.2 litri, dar la care s-a adăugat un compresor și produce 650 de cai putere. Accelerația de la 0-100 km/h a acestui model se realizează în sub 3 secunde, iar viteza maximă este estimată la peste 350 km/h.

Revenind la autoturismele electrice, directorul Sin Cars, Rosen Daskalov a declarat că 'scopul nostru este de a fabrica un autoturisme mic, de oraș, care să fie folosit pentru livrări, servicii de taxi și transport urban. Orașele Europene au nevoie de acest tip de transport. În curând, centrele orașelor nu vor mai permite accesul autoturismelor cu motoare diesel.'

Daskalov are de gând să investească 40% din profitul companiei Sin Cars într-o fabrică de autoturisme electrice. Bulgarii produc aproximativ 50 de vehicule de curse pe an.

Dar Sin Cars nu este prima companie bulgărească care plănuiește să construiască vehicule electrice. O altă firmă din Bulgaria a prezentat, acum ceva timp, un hypercar 100% electric numit Alieno Arcanum.

Adaugă un comentariu