Primul hypercar de la bulgari: Alieno Arcanum este 100% electric

Dacă te gândești la performanță, un hypercar de la bulgari nu ți-a trecut până acum prin minte. Ei bnie, există o companie care susține că oferă un asmenea model și mai este și 100% electric.

Record pe Transfăgărășan: Mark Higgins vrea să cucerească muntele

Primul hypercar de la bulgari se numește Alieno Arcanum și are două locuri. Modelul nu are încă un prototip, iar marca a fost înființată în 2015. Vecinii de la Sud de Dunăre oferă un model de bază cu 2.610 CP, dar sunt plănuite și variante cu 3.482, 4.351 și chiar 5.221 CP.

Renault ZOE poate fi cumpărat în România cu noul motor electric R110

Bulgarii nu au specificat cât de repede poate accelera primul lor hypercar de la 0 la 100 km/h, dar viteza sa maximă va fi de 488 km/h. Fiecare variantă va fi disponibilă în trei echipări, respectiv Street, Track și Race. Ultima este pentru competiții, iar creatorii săi pretind că vor să alerge la clasa LMP1 din Le Mans odată ce mașinile electrice vor fi permise.

Oficialii Alieno afirmă că hypercar-ul lor are până la șase motoare electrice pentr ufiecare roată, iar fiecare motor este controlat individual. Această caracteristică le va permite să controleze roțile lui Arcanum la accelerațiile puternice și în viraje, pentru aderență maximă.

Producţia noului BMW Seria 8 Coupe a început la uzina din Dingolfing

În materie de autonomie, bulgarii spun că bateriile lor Litiu-Polymer cu grafen și supercapacitor oferă între 60 kWh și 180 kWh, ceea ce ar asigura o autonomie teoretică de aproximativ 1.020 kilometri cu o singură încărcare. Cifrele prezentate de ei sunt doar estimări bazate pe specificațiile descrise.

Alieno va construi noul hypercar doar la comandă, iar un exemplar va costa între 750.000 de euro și 1.5 milioane de euro. Din momentul comenzii până la livrare trec minimum 18 luni, dar un client poate să ajungă să aștepte doi ani și jumătate dacă dorește o configurație specifică.

Honda țintește un nou record: 240 km/h cu o mașină de tuns iarba

Pentru moment, nu există nicio confirmare oficială cu privire la existența unei fabrici Alieno în Bulgaria. Mai mult decât atât, reprezentanții mărcii nu au specificat în ce localitate ar fi poziționată aceasta și dacă a fost construită sau urmează să fie adaptată în fabrică de automobile dintr-o altă facilitate.

Cinci probleme pe care le poți avea vara cu mașina

Adaugă un comentariu