Producţia noului BMW Seria 8 Coupe a început la uzina din Dingolfing

La începutul săptămânii, uzina BMW Group din Dingolfing a început producţia noului BMW Seria 8 Coupe. În vedea pregătirii pentru noul model de serie, locaţia de producţie din Bavaria Inferioară a trecut printr-o investiţie de câteva sute de milioane de euro.

Pentru prima dată în producţia de serie a unui model BMW, acoperişul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) – material care este produs tot la uzina din Dingolfing printr-un proces inovator de presare umedă. Această soluţie era rezervată până acum pentru modelele mărcii BMW M.

Pe lângă producţia principală de automobile, componentele auto, precum scaune şi piese presate, şi cele pentru şasiu şi tren de rulare sunt şi ele produse la uzina BMW Group din Dingolfing. Datorită experienţei sale în procesarea aluminiului şi anii de experienţă în producţia transmisiilor alternative, uzina BMW Group din Dingolfing furnizează locaţiei de producţie din Leipzig componentele principale pentru modelele BMW i, precum baterii de înaltă tensiune, transmisii electrice şi structuri Drive. În plus, la Dingolfing se produc acumulatori de înaltă tensiune şi motoare electrice pentru modelele hybrid plug-in ale BMW Group.

De asemenea, locaţia face caroserii brute pentru toate modelele Rolls-Royce. “Dynamic Centre”, un punct de tranzit şi spaţiu de stocare de mari dimensiuni, furnizează organizaţiei retail BMW şi MINI din lumea întreagă piese şi accesorii originale.

Adaugă un comentariu