Honda țintește un nou record: 240 km/h cu o mașină de tuns iarba

Honda vrea să stabilească un nou record, dar nu cu un autoturism, ci cu o mașină de tuns iarba.

Japonezii nu sunt la prima ispravă în acest domeniu, reușind să stabilească în 2014 un record de viteză de 187.60 km/h la bordul lui Mean Mower. Pe atunci, era o mașină de tuns iarba cu un motor de motocicletă, iar această rețetă va fi aplicată și pentru a doua variantă a acestui vehicul.

Cinci probleme pe care le poți avea vara cu mașina

Deși nu a încercat nimeni să doboare recordul celor de la Honda, sau cel puțin nu a fost anunțată oficial nicio încercare în această direcție. La fel ca la alte recorduri de viteză, a fost luată în considerare viteza medie în urma a două treceri, această procedură fiind standard pentru toate asemenea încercările de acest tip.

STUDIU: Accidentele cu SUV-uri ucid mai mulți pietoni

Vechea mașină de tuns iarba de la Honda avea capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde și cântărea aproximativ 150 de kilograme. Între timp, noul model împrumută motorul de la Honda CBR1000RR Fireblade SP, care livrează 190 CP.

Scăpăm de mașinile abandonate din București? Iată ce propune un consilier municipal

Datorită motorului mai puternic și mai ușor, noua mașină de tuns iarba pregătită de Team Dynamics pentru Honda va avea un raport putere/greutate de 1.000 CP pe tonă. Pilotul care va încerca să stabilească un nou record de viteză pentru Honda este Jessica Hawkins, o cascadoare experimentată.

Adaugă un comentariu