STUDIU: Accidentele cu SUV-uri ucid mai mulți pietoni

SUV-urile sunt din ce în ce mai populare la nivel global, iar asta i-a făcut pe unii americani să investigheze statisticile de accidente cu SUV-uri.

Ce cifre! România este pe primul loc în Europa în topul deceselor suferite de copii în accidente rutiere

Potrivit realizatorilor unui studiu concentrat pe acest subiect, perioada 2009-2016 a remarcat o creștere de aproape 70 de procente a accidentelor fatale care implică un SUV și un pieton. Cifrele sunt îngrijorătoare în contextul în care această categorie de vehicule este din ce în ce mai populară și în Europa.

Un biciclist din Satu Mare simula accidente auto, pentru a le cere despăgubiri șoferilor nevinovați (Video)

Ancheta demarată de USA Today împreună cu Detroit Free Press a relevat faptul că a crescut cu 46% incidența deceselor pietonilor în accidentele rutiere în perioada 2009-2016, iar SUV-urile sunt de vină pentru această situație, însă nu sunt singurul responsabil. În urmă cu doi ani, de exemplu, aproximativ 6.000 de pietoni au decedat pe drumurile publice din Statele Unite ale Americii după ce au fost loviți de un vehicul.

Cum scapi de amendă dacă ai ITP-ul expirat

Cele mai multe accidente cu pietoni au loc în orașele mari, cu peste 200.000 de locuitori. Potrivit americanilor, oficialii guvernului erau familiarizați cu problema, dar nu au acționat pentru a reduce numărul deceselor sau pentru a minimiza riscurile.

HARTA zonelor din Capitală cu cel mai mare risc de accidente

Spre deosebire de un autovehicul obișnuit, cum este un hatchback sau o berlină, un SUV sau un pick-up are o înălțime mai mare, ceea ce implică și un risc crescut pentru pietoni în caz de impact. Potrivit cercetărilor, decesul unui pieton este de două până la trei ori mai probabil dacă acesta este lovit de un SUV sau un pick-up.

După cum remarcă și cei care au realizat studiul, aceeași perioadă a remarcat și o creștere dramatică a popularității smartphone-urilor, iar datele folosite pentru anchetă nu au fost suficient de clare pentru a determina implicarea acestor dispozitive în distragerea atenției de la trafic.

Ești tânăr? Sunt șanse mai mari să faci accident vara. Câți tineri europeni au murit în ultimii ani în accidente de mașină

Există și posibilitatea ca pietonii să nu fi manifestat suficientă atenție la traversarea străzii, pe lângă cazurile în care judecata acestora a fost întunecată de alcool și de alte substanțe. În orice caz, datele NHTSA din 2015 arătau faptul că unul din trei pietoni loviți de o mașină a fost implicat într-un accident cu un SUV sau cu un pick-up.

Poliția americană a publicat filmarea accidentului fatal în care a fost implicată o mașină autonomă (Video)

Însă, aceleași date arătau faptul că pick-up-urile și SUV-urile erau responsabile pentru 40% din accidentele fatale cu pietoni. Aceste date confirmă descoperirile făcute de jurnaliștii americani, ceea ce ridică anumite semne de întrebare despre riscurile la care ne supunem la traversarea străzii.

Uber dezactivase sistemul de evitare a coliziunilor de pe mașina autonomă care a omorât un om

Adaugă un comentariu