Ești tânăr? Sunt șanse mai mari să faci accident vara. Câți tineri europeni au murit în ultimii ani în accidente de mașină

O cercetare efectuată de către Ford în urmă cu ceva vreme arată că accidentele auto sunt principala cauză a deceselor printre tineri. Totodată, cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani își pierd viaţa pe șosele în timpul verii în proporţie mai mare decât în orice altă perioadă a anului.

Conform studiului, 43% dintre șoferii europeni cu vârsta între 18 și 24 de ani au trimis mesaje, 36% au vorbit la telefon, 11% au vizionat fișiere video în timp ce conduceau, iar 13% au condus după ce au consumat băuturi alcoolice.

Trei lucruri pe care să le faci dacă vrei să afli cine ți-a ridicat ștergătoarele la mașină

Avertisment de la fostul șef al ANAF: PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto

Cum au ascuns comuniștii faptul că 48 de oameni și-au pierdut viața!

Un procentaj de 26% dintre cei chestionaţi au suferit un accident, în timp ce 20% au fost într-o mașină oprită de poliţie. Cercetarea a vizat peste 6.500 de ti­neri șoferi europeni.

Cine mai e ca el? Tot Facebook-ul a râs de posesorul unui Ferrari din București

Fostul șef de la Ferrari, vești despre Michael Schumacher

În timpul verii, rata deceselor este mai ridicată decât în orice alt anotimp. Potrivit European Road Safety Observatory, în Europa, tinerii între 18 și 24 de ani reprezintă 8% din populaţia totală. Principalele cauze ale accidentelor sunt vederea slabă a drumului, epuizarea cauzată de consumul de substanţe sau de stres și distragerea atenţiei, scrie romanialibera.ro.

Între 2004 și 2013, 62.000 de tineri au murit în accidente rutiere în Uniunea Europeană.

Adaugă un comentariu