Avertisment de la fostul șef al ANAF: PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, afirmă că PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto prin introducerea în ședința de guvern a unui proiect de memorandum prin care taxa auto va putea fi înapoiată numai dacă șoferii depun o solicitare până la o anumită dată.

Cum SE FURĂ la pompele din România! Nu-ţi vine să crezi….

O șoferiță vrut să-i dea o lecție unui alt bărbat. A pus o frână bruscă însă a ieșit ÎN DECOR

Cum au ascuns comuniștii faptul că 48 de oameni și-au pierdut viața!

“Am intrat în posesia proiectului care trebuia să fie adoptat în septembrie și care prevedea că dacă cererile de restituire nu sunt depuse până pe 31 octombrie 2017, oamenii nu-și vor mai primi banii cuveniți! (…) Procesul de restituire a acestor sume către toți contribuabilii ar fi trebuit început din luna septembrie a acestui an, însă a fost amânat din cauza neemiterii intenționate a normelor de aplicare a legii. Dacă sumele ar fi fost restituite, deficitul bugetar ar fi sărit în aer, iar ministrul Mișa nu ar fi putut să se mai laude cu simulacrul de rectificări bugetare pozitive”, a scris Diaconul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului șef al Fiscului, restituirea sumelor reprezentând taxa specială, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, încasate ca venit al bugetului de stat sau ca venit al Fondului pentru mediu, în perioada 01 ianuarie 2007- 01 februarie 2017 însumeaza cca. 6,5 miliarde lei adică, 1,45 miliarde de euro.

Iată textul integral postat de Gelu Diaconu pe pagina personală de Facebook:

“In laboratoarele PSD se pregateste blocarea restituirii taxei auto!

Pablito, iar te-am prins! Te asigur ca nu veti putea sa desfiintati din pix drepturile fundamentale si nici sa bagati mana direct in buzunarul oamenilor! Daca nu opriti mizeria asta, pana si amaratii pe care vreti sa-i aduceti la miting o sa poarte insigne cu #rezist!

Din pacate, va aduc din nou vesti proaste: PSD se pregateste sa bage in sedinta de guvern un proiect de memorandum prin care vrea sa legifereze nici mai mult, nici mai putin decat decaderea din dreptul de a solicita restituirea taxei auto pentru toti romanii care nu depun cerere pana la o anumita data!

Am intrat in posesia proiectului care trebuia sa fie adoptat in septembrie si care prevedea ca daca cererile de restituire nu sunt depuse pana pe 31 octombrie 2017, oamenii nu-si vor mai primi banii cuveniti! Ticalosia e pregatita deja!

Procesul de restituire a acestor sume catre toti contribuabilii ar fi trebuit inceput din luna septembrie a acestui an, insa a fost amanat din cauza neemiterii intentionate a normelor de aplicare a legii. Daca sumele ar fi fost restituite, deficitul bugetar ar fi sarit in aer iar ministrul Misa nu ar fi putut sa se mai laude cu simulacrul de rectificari bugetare pozitive.

Povestea intreaga:

Restituirea sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, incasate ca venit al bugetului de stat sau ca venit al Fondului pentru mediu, in perioada 01 ianuarie 2007- 01 februarie 2017 insumeaza cca. 6,5 miliarde lei adica, 1,45 miliarde de euro. Toti acesti bani au fost incasati ilegal de statul roman, asa cum aveau sa constate atat instantele de judecata romanesti cat si hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Pana astazi sunt aproape 200.000 de cereri de restituire si hotarari judecatoresti la nivel national neachitate cu flagranta incalcare a legii!! Numarul pagubitilor este insa cu mult mai mare!

Ca si cum nu era de ajuns, acelasi pericol al depasirii deficitului bugetar ramane si pentru anul viitor, motiv pentru care probabil vor umfla veniturile bugetare programate pentru a crea' resursa restituirii. Dar despre bugetul anului viitor vom discuta cu alta ocazie!

Asadar, astazi situatia este extrem de grava deoarece:

​-nu exista nici un leu, incepand cu februarie anul acesta, in contul Disponibil din timbrul de mediu pentru autovehicule'

​-nu exista un temei legal explicit care sa prevada sursa din care se poate restitui taxa pe cale administrativa

​-zilnic, sumele suplimentare sub forma cheltuielilor de judecata, dobanzi, cheltuieli de executare, etc., cresc si vor ajunge sa reprezinte un plus de cca 30% fata de suma de 6,5 md lei de restituit

​-blocarea activitatii unitatilor teritoriale ANAF si a Administratiei Fondului pentru Mediu unde numarul executarilor creste zilnic prin instituirea de popriri pe conturile organelor fiscale, aplicarea de sechestre pe bunurile ANAF, amenzi civile si plangeri penale in sarcina angajatilor ANAF, actiuni in contencios administrativ, etc.

​-sufocarea serviciilor juridice ale ANAF cu sustinerea in instanta a mii de contestatii;
ca si cum nu ar fi fost indeajuns faptul ca statul roman a incasat ilegal aceasta taxa, in diferitele ei forme din 2007 incoace (pentru care ANAF-ul, ca organ de aplicare a multor legi strambe, a fost injurat copios pe nedrept)

Si, pentru ca nu au sursa de restituire a banilor incasati ilegal de la cetatenii romani, probabil vor mai inventa anul viitor o taxa!!!

In loc sa se ocupe de adevaratele probleme ale guvernarii asa cum este si aceasta, ei va prostesc cu propaganda si cu mitinguri impotriva dusmanilor inchipuiti (dupa modelul' turcesco-unguresc), adica Soros, statul paralel, Departamentul de Stat al SUA, etc.

P.S. Daca iar imi cere Dragnea dovada, o sa ii trimit domnului Tudose, la fel ca data trecuta, documentul cu datele exacte pe care ei il tin ascuns. Sa inceapa iar sa caute tradatorii in sedintele de partid comunistoide, cu care ne-au obisnuit.”

Adaugă un comentariu