Scăpăm de mașinile abandonate din București? Iată ce propune un consilier municipal

Mașinile abandonate pe domeniul public ar putea să dispară dacă propunerea unui consilier municipal va fi pusă în practică. În prezent se estimează că peste 3.000 de rable abandonate ocupă inutil spații de parcare pe teritoriul Capitalei.

Mihai Țugui, consilier municipal din partea Opoziției, a găsit soluția să curețe Bucureștiul de mașinile care ocupă degeaba puținele locuri de parcare existente. Acesta a propus Primăriei să cumpere rablele de la proprietari cu o sumă în jurul valorii de 3.000 de lei. Banii ar urma să fie acordați sub forma unui voucher care ar putea ajunge la 5.000 de lei în cazul în care acesta va fi folosit pentru achitarea taxelor ăi impozitelor locale.

Bucureștiul, orașul mașinilor abandonate!

Ce a pățit un sătmărean, proprietarul unei mașini abandonate | VIDEO

 „Proiectul l-am ilustrat cu o poză făcuta chiar aproape de unde stau, unde era o Dacia foarte veche, plină cu echipament de înot. Deci era folosită ca un fel de dulap, în afara casei, dar era într-o parcare marcată de către Primăria de sector, deci ocupă un loc de parcare valid – a declarat Mihai Țugui. Acesta mai așteaptă niște avize de la comisii de specialitate. Dacă le primește, poate să depună proiectul la cabinetul primarului general, care va decide dacă îl pune în practică sau nu.

3.000 de mașini abandonate ocupă parcările Capitalei

Anul trecut au fost ridicate 2.200 de mașini abandonate din București, dar mai sunt cel puțin încă atâtea care ocupă degeaba locuri de parcare. Autoritățile promit că le fac să dispară, dar până atunci șoferii se luptă pentru un loc plătit. În unele zone există 30 de cereri pentru un singur spațiu.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu