Se scumpește RCA! ASF a prezentat noile tarife de referință!

Se va întâmpla fix ce ne temeam. Se scumpește RCA, iar asta am aflat indirect prin noile tarife de referință pentru polițele de asigurare răspundere civilă auto publicate de ASF.

 

Citește și:

Modificare majoră în programul Prima Mașină

Informații proaspete despre noua taxă auto: Cum o plătim?

Vom avea mașini electrice fabricate în Bulgaria

Guvernul vrea să modifice în secret legislația RCA

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto

 

Potrivit noilor tarife de referință ale Autorității de Supraveghere Financiară, a crescut cu patru procente tariful mediu de referință pentru RCA. Vorbim despre 790 de lei pentru persoane fizice și 1.660 de lei pentru persoane juridice, unde există o scădere de cinci procente față de vechiul tarif mediu de referință al RCA.

Tarifele de referință nu implică obligatoriu și prețul pe care îl vor plăti clienții, deoarece tarifele reale sunt afectate de sistemul bonus-malus, de vârsta clientului, orașul în care locuiește, cilindreea motorului și de mulți alți factori.

După cum notează Libertatea, tarifele RCA de referință au fost stabilite de o companie independentă, Ernst&Young Assurance Services. Astfel, a fost evitat un calcul viciat realizat de reprezentanții companiilor de asigurări. Noile tarife ar trebui să fie în concordanță cu valoarea daunelor și ar trebui să asigure sustenabilitatea tarifelor RCA.

Adaugă un comentariu