Modificare majoră în programul Prima Mașină

Ministerul de Finanțe a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență care se referă la achiziționarea de autoturisme noi prin programul Prima Mașină. Prin această modificare, Guvernul dorește să stimuleze cumpărarea de autoturisme noi și a schimbat regulile Programului Prima Mașină.

Citește și:

Informații proaspete despre noua taxă auto: Cum o plătim?

Vom avea mașini electrice fabricate în Bulgaria

Guvernul vrea să modifice în secret legislația RCA

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Referendum în București pentru o nouă taxă auto

Prețul carburanților s-ar putea plafona în 2019

Noi piste de bicicliști în București

A ajuns lefter din cauza amenzilor

Ce riști dacă nu ai scaun pentru copii?

 

Principala modificare a programului Prima Mașină va fi dată de posibilitatea de a cumpăra un autoturism nou cu ajutorul tichetului valoric, chiar dacă respectivul beneficiar a mai avut în proprietate un autoturism nou.

Până acum, proprietarii care au mai avut un autoturism nou în proprietate nu aveau dreptul să cumpere un alt autoturism nou prin Programul Prima Mașină și semnau o declarație pe proprie răspundere în acest sens.

Dar aceasta nu este singura modificare propusă. Ordonanța de Urgență pregătite de Ministerul Finanțelor oferă și posibilitatea achiziționării vehiculelor hibird (cu preț de achiziție de maxim 100.000 lei, la care se adaugă TVA). În cazul acestora, beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 25% din prețul de achiziție al autoturismului cu sistem de propulsie hibrid.

Se mai pot achiziționa și autoturisme electrice hibride (cu un preț de achiziție de maxim 150.000 lei plus TVA și 30% avans din prețul de achiziție al autoturismului).

Autoturismele 100% electrice intră și ele în programul Prima Mașină și pot fi achiziționate la un preț maxim de 150.000 lei plus TVA. În acest caz, proprietarul trebuie să asigure un avans minim de 30% din prețul de achiziție al autoturismului electric.

Adaugă un comentariu