Porsche Cayenne S a pornit în urmărirea Contelui Dracula

Contele Dracula a devenit cunoscut pe plan mondial după ce scriitorul britanic Bram Stoker a decis să scrie un roman inspirat parțial din viața lui Vlad Țepeș. Scriitorul a strâns diverse surse folclorice și mențiuni istorice pentru a realiza personajul lui Dracula.

Citește și:

Cel mai scump loc de parcare din România

Se scumpește RCA!

Modificare majoră pentru Prima Mașină

O nouă țeapă circulă prin SMS

Ce trebuie să știi despre noua taxă auto

Mașini electrice fabricate în Bulgaria!

Câți români au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel?

Cel mai rezistent cric?

 

Anul acesta, de Halloween, Sebastian Canaves, ajutat de Porsche, a plecat în urmărirea ultimelor indicii legate de Vlad Țepeș.

Nu degeaba a fost ales blogger-ul de călătorie Sebastian Canaves. Aventurierul este jumătate spaniol și jumătate german. Și-a trăit primii 14 ani din viață pe insula Mallorca, iar după s-a mutat în Germania.

Pasiunea lui extremă pentru călătorit a fost declanșată în momentul în care a fost drogat și răpit în Australia. Cei mai mulți ar fi renunțat în acel moment, dar nu și Sebastian. Viața poate fi haotică, neiertătoare. Orice zi poate fi ultima trăită, deci, de ce să nu ne bucurăm la maximum de experiențe?'

Povestea ne duce pe meleagurile unde Contele Dracula pornea în fiecare seară în vânătoarea pentru sânge. De atunci, vampirul este considerat ca fiind unul din cele mai temute personaje fictive.

Romanul lui Bram Stoker a fost inspirat de personajul istoric Vlad al III-lea. Acesta a fost denumit și Vlad Drăculea și a fost domnitorul Țării Românești în anii 1338, 1456-1462 și 1476.

Dar cel mai bine este cunoscut în istoria românească drept Vlad Țepeș. Porecla i-a fost atribuită în urma execuțiilor frecvente prin tragere în țeapă și a ritualurilor de o cruzime ieșită din comun. Totuși, cât de mult adevăr zace în povestea lui Dracula?

Sebastian, acompaniat de un Porsche Cayenne S, își începe aventura în Sighișoara, unde centrul orașului aparține patrimoniului mondial UNESCO.

În scurt timp, după o plimbare pe apus, Sebastian ajunge la Casa Vlad Dracul, presupusul loc în care s-a născut Vlad Țepeș. În interior, pereții sunt ticsiți cu picturi care îl înfățișează pe Vlad al III-lea și bătăliile sângeroase la care a luat parte.

Următoarea oprire este la Castelul Bran. Până acolo, acesta conduce pe drumurile din Transilvania la bordul lui Porsche Cayenne S.

SUV-ul de clasă mare se dovedește partenerul ideal pentru această călătorie, deoarece face față cu brio și drumurilor forestiere. Cayenne S beneficiază de un propulsor biturbo V6 de 2.9 litri. Puterea se ridică la 440 de cai-putere, iar cuplul este de 550 Nm. Accelerația acestuia de la 0-100 km/h se desfășoară în doar 5.2 secunde.

Castelul Bran, aflat în proprietatea lui Dominic de Habsburg, se ridică impresionant la orizont. Legendele ne spun că Vlad Țepeș ar fi locuit în clădirea impozantă care datează din secolul 14.

Chiar dacă nu știm exact dacă Vlad al III-lea a locuit cu adevărat în castel, descrierea din romanul lui Stoker este perfectă. Sebastian descoperă aici un pasaj secret care ar fi fost folosit de către soldații din Evul Mediu.

De aici, se pot vedea Munții Carpați și pădurile acestora în toată splendoarea lor. În continuare, harta îl poartă pe Sebastian la Brașov, unde a trăit Katharina, marea iubire a lui Vlad Țepeș. Chiar dacă aceștia nu au fost niciodată căsătoriți, povestea lor de dragoste a durat până la moartea acesteia, iar împreună au avut cinci copii.

Din păcate, Sebastian nu găsește răspunsul nici aici. Mai are o singură cale de urmat. Se spune că rămășițele lui Vlad Țepeș au fost îngropate la Snagov. În scurt timp, aventurierul se urcă în mașină și introduce noua destinație în sistemul de navigație.

Ajuns la Mănăstirea Snagovului, Sebastian intră în încăperea unde s-a crezut până în 1931 că trupul lui Vlad Țepeș a fost îngropat. Mormântul este gol. Oare Dracula încă bântuie aceste ținuturi?

Misterele continuă să existe, iar legenda Contelui Dracula este menținută vie de legendele populare. Poate că există asemănări între Vlad Țepeș și vampirul Dracula, dar în perioada Halloweenului, legenda prinde viață.

Adaugă un comentariu