Cât de productivă este o cameră fixă: 58.568 de amenzi în două săptămâni

Primarul unei localități din Italia a instalat o cameră fixă pentru a vedea cât de gravă este situația de care s-au plâns zeci de locuitori.

Aparent, o singură cameră fixă a reușit să prindă 58.568 de șoferi care au depășit viteza legală pe parcursul a două săptămâni. Oficialii primăriei Pieve di Teco au declarat că se așteptau să prindă câțiva șoferi, dar nu se așteptau să emită atât de multe amenzi.

Citește și:

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini ieftine la licitație

 

În urma acestui proiect pilot, primăria localității care are doar 120 de rezidenți va lua în considerare prelungirea perioadei în care folosește o cameră fixă pentru măsurarea vitezei. Limita de viteză în zona respectivă este de 50 km/h, dar cea mai mare abatere în zonă a fost o depășire de 85 km/h a vitezei maxime permise.

Primarul localității, Alessandro Alessandri, a declarat că este o nebunie să circuli cu asemenea viteză pe drumurile publice pe care le folosesc atât de mulți locuitori. Montarea acestei camere fixe arată că aproximativ jumătate dintre locuitori circulă frecvent cu o viteză mai mare decât limita legală.

Contrar altor administratori, primarul localității a declarat că nu dorește să amendeze șoferii și să obțină venituri din aceste contravenții, ci doar să facă șoferii să respecte legea pentru a putea menține siguranța locuitorilor.

 

Adaugă un comentariu