Practic: Cum să repari geamurile electrice la un VW Golf IV

ÎN EDIŢIILE TRECUTE am arătat cum trebuie îngrijită vopseaua şi cum se recondiţionează jantele, însă e timpul să trecem la partea electrică.

În cazul acestui VW Golf IV, geamul uşii din stânga faţă este ţinut în loc de benzi adezive, şi nici cel din dreapta nu este în forma maximă: se deschide şi se închide cu greutate şi ajutat cu mâna. Mai departe o să vă arătăm cum să reparaţi geamurile portierelor, pentru a fi utilizate cu uşurinţă.

Există probleme pe ambele părţi şi se impune o reparaţie. O vizită la service-ul de marcă? Factura ar fi prea mare. Este estimat un cost de aproximativ 500 de euro pentru repararea ambelor geamuri, aici intrând piesele necesare şi manopera. Varianta cea mai ieftină este să faci singur reparaţia. Există informaţiile necesare pe internet.

Componentele necesare pentru uşa şoferului costă 35 de euro, cele pentru uşa pasagerului sunt mai scumpe: 45 de euro. Dezasamblarea se face rapid: se înlătură trei şuruburi. Trageţi cu putere, dar atenţie, de partea de jos a panoului uşii, apoi ridicaţi-l pentru a-l înlătura. O să ajungeţi la cabluri şi la mecanismul geamului electric. Defectele pot surveni din mai multe cauze. În situaţia de faţă, cablul geamului din stânga este rupt, iar în partea dreaptă este o problemă cu mecanismul.

 

Mai jos este prezentată operaţiunea:

 

BUTOANE Îndepărtaţi cu grijă unitatea de comutare, trei şuruburi sunt ascunse.

PANOUL Slăbiţi încă patru şuruburi, apoi trageţi în jos panoul uşii.

CABLUL Eliberaţi ştecherul din spatele panoului şi trageţi cablul mânerului. Urmează deconectarea cablului mecanismului şi a celorlalte cabluri.

ŞAIBA Prin două deschideri, suporturile geamului ferestrei pot fi slăbite.

PLACA DE SUPORT. Deşurubaţi componenta, în spatele ei este problema: cablul rupt.

ÎNLOCUIRE Înlocuiţi ghidajul ferestrei împreună cu cablul de pe placa de suport.

Placa de suport Rulaţi cablul şi trageţi mânerul uşii, apoi înşurubaţi placa.

Testul Conectaţi comutatorul, mutaţi suportul ferestrei în poziţia de montare şi şaiba cu şurub în suport. Testaţi funcţia înainte de asamblarea finală, deschideţi şi închideţi geamul de mai multe ori.

Verdict

Reparaţia nu este pentru astrofizicieni: odată ce panoul de uşă a fost scos, compartimentul uşii poate fi dezasamblat în componentele sale şi mecanismul defect poate fi înlocuit. Kitul nostru de la Febi Bilstein se potriveşte perfect.

Adaugă un comentariu

Articole similare