Mercedes-AMG Project ONE – din Formula 1 direct pe străzi

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de existență, divizia AMG a adus la Salonul Auto de la Frankfurt unul dintre cele mai spectaculoase hypercar-uri din istorie, despre care am vorbit încă de la începutul acestui an. Mercedes-AMG Project ONE implementează tehnologia hibridă din Fomula 1 pentru a putea atinge cifre absolut impresionante – peste 1000 CP și o viteză maximă ce trece de pragul de 350 km/h.

 

Dar ce se ascunde sub caroseria construită din materiale extra ușoare? Alături de un propulsor V6 de 1,6 litri, preluat direct din Formula 1, Project One beneficiază de aportul a patru motoare electrice – unul pentru acționarea turbinei, altul cuplat direct la motorul termic și ultimele două la puntea față. Motorul termic este pozițiponat central și poate atinge turații de 11000 rpm, iar cele două electrice de pe puntea față ating 50.000 rpm, o valoare record. Această configurație permite un răspuns instant, mult mai rapid decât un motor V8 aspirat.

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Toți șoferii trebuie să știe asta! Cum se conduce corect o mașină!

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

Cele două motoare electrice de pe puntea față, fiecare de 163 CP permit accelerarea individuală a fiecărei roți și asigură tracțiune integrală. Din punct de vedere al eficienței, Project ONE are o eficiență de peste 40%, o valoare neatinsă până acum de o mașină de serie, indiferent de motorizare. Asta înseamnă că dintr-un litru de combustibil se obțin semnificativ mai multe resurse decât la alte mașini.

Mercedes-AMG Project ONE – cifre esențiale

  • Putere transmisă spre puntea spate – 680 CP
  • Putere transmisă spre puntea față – 326 CP
  • Autonomie în mod electric – 25 km
  • Accelerație 0-200 km/h – sub 6,0 secunde
  • Viteză maximă – peste 350 km/h

 

Adaugă un comentariu