Alfa Romeo 4C: sub 1000 kg in productie de serie

Dupa o lunga asteptare, Alfa Romeo 4C este gata pentru productia de serie. Designul este identic cu al conceptului, insa de performante trebuie sa se teama si Porsche Cayman.

Cu mai putin de patru metri lungime, doi metri latime si doar 1180 mm inaltime, 4C este mai lat si mai scurt decat Porsche Cayman. Alfa anunta un raport putere/masa de doar 4 kg/CP (Porsche Cayman are circa 5kg/CP), iar comunicatul de presa vorbeste de un nou motor turbo cu 4 cilindri de 1750 cmc, care reprezinta o evolutie a celui de la Alfa Giulietta Quadrifoglio Verde. Avand in vedere ca 4C va cantari mai putin de 1000 kg, este de asteptat ca motorul amplasat central sa furnizeze in jurul a 250 CP. Acesta va fi cuplat cu o transmisie automata cu dublu ambreiaj Alfa TCT, treptele putand fi schimbate si de la padelele de pe volan.

Nu va lipsi selectorul DNA cunoscut si de la alte modele Alfa. Insa la 4C pe langa modurile Dynamic, Normal, All-Weather va exista si un mod Race.

Alfa nu a dat niciun fel de amnaunte despre pret, dar se asteapta ca 4C va costa circa 45.000 de euro. Incredibil pentru acest pret, celula de siguranta a pasagerilor este realizata din fibra de carbon, lasata la vedere pentru a sublinia exclusivitatea si constructia usoara.

Noua Alfa 4C se va produce in uzina Maserati din Modena si va disponibila la vanzare spre finalul lui 2013.

Adaugă un comentariu