Dacia Break – mai putin loc, mai mult lifestyle

Dacia va prezenta la Salonul de la Geneva versiunea break a gamei actuale.

A saptea versiune de caroserie a gamei Dacia se va lansa la Geneva. Gama actuala este foarte tanara, sase modele sunt complet noi, fiind lansate in cursul anului trecut. Doar Duster este ceva mai vechi, fiind lansat in 2010. Desi unele surse vehiculeaza ca la Geneva va exista si o a doua noutate – Duster facelift – din informatiile noastre Dacia va pastra operatiunea de innnoire a lui Duster pentru Frankfurt, piata germana fiind foarte importanta pentru constructorul roman.

Principala noutate de la Geneva va fi breakul. Nu se stie daca va pastra in continuare denumirea MCV.

Din informatiile noastre, breakul va fi mai compact, va avea doar cinci locuri fara optiune pentru sapte locuri si o inaltime mai mica decat a fostului MCV. Explicatia: Dacia are in gama actuala doua modele care nu au existat in trecut – monovolumul Lodgy cu pana la 7 locuri si modelul de persoane/marfa cu caracter utilitar Dokker, astfel ca viitorul break nu trebuie sa mai acopere si segmentul ocupat deja de acestea.

De aceea, foarte probabil breakul va avea ampatamentul de la Logan, de 2634 mm si va oferi loc suficient pe bancheta din spate.

Gama de motoare va fi similara cu cea de la Logan: doua motoare pe benzina (1.2 si 0.9 TCe) si doua dieseluri (1.5 dCi/75 si 90 CP).

Este de asteptat ca benzina 1.2 TCe de 115 CP si dieselul de 115 CP sa nu fie oferite pentru a nu crea concurenta interna lui Lodgy.

Designul va avea o parte inspirata dupa cea de la Logan/Sandero, in timp ce stopurile vor fi in linia celor de la Lodgy.

Plansa de bord va fi cea de la Logan/Sandero la fel si echiparile care vor include noile optiuni pentru centrala multimedia.

Cel mai ieftin MCV costa 8.200 euro. Acum, cel mai ieftin Logan/Sandero costa 6.690/6.990 euro, iar breakul va fi cu circa 800 euro mai scump. In aceste conditii, este de asteptat ca noul break dacia sa fie mai ieftin decat modelul vechi, estimarea noastra de pret de pornire fiind de circa 7.800-7.900 de euro.

Adaugă un comentariu