LIVE Paris 2016 – Toyota Prius Plug-in Hybrid, 50 km autonomie electrică

Toyota a lansat a doua generație a lui Prius Plug-in Hybrid, versiunea cu încărcare la priză a celui mai popular model hibrid din istorie. Pe lângă adoptarea noii platforme TNGA, partajată cu Prius, versiunea cu încărcare la priză dublează autonomia în modul electric, la 50 km.

Toyota a pus în practică feedback-ul oferit de clienții primei generații, venind la noul Prius Plug-in Hybrid cu îmbunătățiri semnificative. Sistemul de propulsie include acum două motoare electrice, un sistem pentru încălzirea bateriei, precum și două premiere – acoperiș solar care permite extinderea autonomiei și sistem de aer condiționat cu pompă de căldură cu injecție de gaz.

Odată cu dublarea autonomiei, noul Prius Plug-in Hybrid crește și viteza pentru modul de funcționare electric, de la 85 km/h la 135 km/h. Trei factori contribuie la creșterea autonomiei: îmbunătățirile aduse bateriilor, creșterea eficienței sistemului de propulsie electric și o viteză de încărcare mai mare a bateriilor. Volumul bateriei a crescut de la 87 l la 145 l, capacitatea sa s-a dublat, de la 4,4 kWh la 8,8 kWh, în timp ce masa acestora a crescut cu 50% (la 120 kg). Bateriile pot fi încărcate în trei ore și 10 minute folosind o priză obișnuită, sau în două ore la un sistem de încărcare rapidă.

Sistemul de propulsie Dual Motor Drive System este de tip transaxle, generatorul putând funcționa și ca al doilea motor electric. În acest fel, puterea totală în modul electric ajunge la 68 kW, pentru performanțe dinamice superioare.

Adaugă un comentariu