VIDEO: Valentino Rossi, la un pas de a fi spulberat de o motocicletă zburătoare

Accidentele din cursele MotoGP și Moto2 ale Austriei din acest weekend ne reamintește cât de periculos poate fi motorsportul, în special cel pe două roți.

Citește și:

Cum se descurcă un pilot F1 în sim racing doar cu controller? Ne arată Villeneuve

Bentley pentru drumuri grele: Conti GT preparat pentru curse pe gheață

Fernando Alonso va conduce pentru Renault DP World F1 Team din sezonul 2021

Cursele MotoGP și Moto2 desfășurate duminică pe circuitul Red Bull Ring din Austria au fost marcate, fiecare, de accidente violente.

Primul a avut loc în cursa Moto2, când liderul campionatului, Enea Bastianini, a pierdut aderența roții spate în virajul al treilea și a căzut, motocicleta sa oprindu-se în mijlocul pistei. Aceasta a fost izbită din plin de rider-ul Hafizh Syahrin. În total, cinci motocicliști au fost implicați în carambol. Din fericire, niciunul dintre ei nu a avut răni grave.

O oră mai târziu, în cadrul cursei MotoGP, contactul la peste 300 km/h dintre Franco Morbidelli și Johann Zarco a transformat motocicletele acestora în adevărate proiectile care au „tăiat’ virajul 3 al circuitului, trecând printre ceilalți motocicliști într-un adevărat joc al norocului. Cel mai norocos dintre rider-i a fost, poate, Valentino Rossi. Una dintre motocicletele scăpate de sub control a trecut atât de aproape de Rossi încât motocicleta acestuia a fost împroșcată cu ulei. Incidentul se poate urmări aici, din toate unghiurile.

Cursa Moto2 de duminică a fost câștigată de Jorge Martin (RedBull KTM), care și-a trecut astfel prima victorie în palmares. În cursa MotoGP din Austria, primul care a trecut linia de sosire a fost Andrea Dovizioso (Ducati Team).

Adaugă un comentariu