Cum se descurcă un pilot F1 în sim racing doar cu controller? Ne arată Villeneuve

Jacques Villeneuve a debutat în lumea sim racing folosind doar un laptop și o simplă manetă. Nu s-a făcut de râs.

Citește și:

Pilot de curse, lăsat fără sponsori pentru că și-a ieșit din pepeni într-un joc video

Reconstituirea jocului NFS Most Wanted în viața reală arată fabulos (VIDEO)

Jocuri gratis de mobil, cu mașini, care te vor ține (cu telefonul) în priză!

Dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc se tratează!

Acum poți conduce pe șoselele României într-un celebru joc pe calculator

Izolarea socială în contextul coronavirus reprezintă un motiv oportun pentru lumea sim racing-ului să-și etaleze calitățile. Unele competiții au trecut în virtual, altele s-au născut acolo și acum înfloresc — cum ar fi Racing League România, spre exemplu.

Cu toate că sunt „doar’ jocuri, asta nu face competițiile să fie strânse, iar mizele să fie ridicate. Poți să rămâi fără sponsori dacă nu iei în serios ce se întâmplă acum în motorsport — așa cum pe pielea sa a învățat Bubba Wallace. Sigur, când vorbești de curse virtuale „pe bune’, atunci tabloul conține și un set volan-pedale-scaun, pentru ca experiența să fie mai veridică și performanța să fie maximă. Nu poți stăpâni un model de curse pe circuit folosind doar un amărât de controller, trebuie să investești în pasiunea asta. Sau…?

Sau poți să fii Jacques Villeneuve — campion mondial F1 în 1997 — și să vii la întrecere folosind doar un laptop și un controller Xbox. Cursa „Legends Trophy’ în care a fost invitat a întrunit piloți (de peste 40 de ani) din diferite discipline. Printre ei: Emmerson Fittipaldi și James Button.

În calificări Villeneuve s-a poziționat pe ultimul loc (20), însă a profitat de carambolul creat în cursă pentru a „sări’ pe locul al șaselea. Asta a fost, poate, partea de noroc. Însă faptul că și-a menținut poziția până la finalul cursei este o demonstrație că se poate. Trebuie doar să ai experiența unui pilot de Formula 1.

Adaugă un comentariu