Pilot de curse, lăsat fără sponsori pentru că și-a ieșit din pepeni într-un joc video

Jocurile-simulator au din ce în ce mai mare tracțiune la public și, deci, sunt importante pentru sponsori — asta a învățat pe pielea sa un pilot de NASCAR.

Citește și:

Jocuri gratis de mobil, cu mașini, care te vor ține (cu telefonul) în priză!

Dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc se tratează!

Studiu: Jocurile video te fac un șofer mai bun

Primul campionat serios de eSports din România te invită la curse!

Pandemia de coronavirus reprezintă un context favorabil pentru competițiile online; multe curse, din diferite discipline, au fost anulate, însă asta nu împiedică distracția să meargă mai departe, în virtual. Dacă nu ești familiarizat cu fenomenul, intră pe pagina de Facebook BMW România în fiecare duminică seară, la 20:30, unde este transmis live campionatul Racing League România.

În unele cazuri — precum campionatul NASCAR din State — cursele anulate sunt organizate în spațiul virtual, cu echipele din campionatul real, piloți și tot tacâmul. Cu această ocazie, Bubba Wallace, pilotul echipei Richard Petty Motorsports, a aflat că sponsorii țin la aceste evenimente la fel de mult cum țin să fie expuși în cursele reale.

În turul 11 al cursei din acest weekend de pe circuitul Briston Motor Speedway — susținută în jocul iRacing — Wallace a fost împins în zidul de protecție de alt pilot, Clint Bowyer, moment în care s-a enervat și a ieșit din joc. Rage quit. 

În urma reacției sale, Wallace a postat pe Twitter „Hahaha, mor de câte mențiuni am (n. red. pe Twitter) acum… Am stricat ziua atâtor de mulți prin a renunța… la un joc video… Hahaha. Un joc. Viața în carantină e dură (n. red. pentru privitori)’. Reacția nu a fost bine primită de sponsorii săi, Blue-Emu, care i-au răspuns „Bine că știm care e poziția ta (n. red. privind eSports). Pa-pa, Bubba. Suntem interesați de piloți, nu de cei care renunță.’

Și sunt cât se poate de serioși în privința asta, după cum chiar vice-președintele executiv Blue-Emu, Ben Blessing, a declarat pentru Action Network: „Nu îl mai sponsorizăm pe Bubba. Vă puteți imagina [ce s-ar fi întâmplat] dacă făcea asta în viața reală?’

Părerea noastră: ce-i drept, în viața reală, dacă erai împins în zid, probabil că nu mai putea continua cursa.

 

Adaugă un comentariu