Primul campionat serios de eSports din România te invită la curse!

Noul sezon Racing League România se pregătește de start. În această ediție, bătălia se dă cu BMW-uri E30 M3 DTM, pe 10 circuite diferite, inclusiv Motor Park România! 

Citește și:

10 jocuri cu cele mai spectaculoase accidente cu mașini! | VIDEO

Studiu: Jocurile video te fac un șofer mai bun

Top 10 – Cele mai bune jocuri video cu mașini

Jaguar Virtual Windscreen aduce experiența din jocurile video în viața reală

Clipul de lansare pentru NFS Heat ne stârnește poftă de joacă! (VIDEO)

Fenomenul eSports ia amploare și în România, iar Racing League România este una dintre comunitățile care dau tonul acestei discipline virtuale. Piloți virtuali de toate vârstele sunt așteptați la înscrieri, singura condiție este o conexiune la Internet și jocul Assetto Corsa (cu DLC-urile aferente).

Sigur, pentru a prinde un loc în campionat trebuie să demonstrezi că ai pricepere în lumea jocurilor de tip simulator, pentru că printre cei înscriși în competiție se numără și piloți care concurează live. Alex Mirea, Leo Borlovan, Sergiu Nicolae și Alex Cascatău au fost prezenți în edițiile anterioare și sunt așteptați din nou pe grila de start în noul sezon.

Ediția aceasta a campionatului va fi – la fel ca cea anterioară – monomarcă. Alergătorul din acest an este o legendă a turismelor: BMW E30 M3 DTM. Concurenții se vor întrece pe parcursul a 10 etape, desfășurate pe circuite din întreaga lume – inclusiv pe cel de la Adâncata: Motorpark România.

„Mă bucur foarte mult că suntem atât de aproape de începutul unui nou sezon și sunt foarte încântat că BMW România a decis să ni se alăture în această aventură. Cursele virtuale, sau sim racing-ul, după cum sunt cunoscute în cercurile de pasionați, s-au distanțat foarte mult de jocurile video convenționale și reprezintă o industrie aflată într-o creștere spectaculoasă. Majoritatea piloților reali folosesc acest mediu pentru a se antrena și pentru competiția dură, iar eu nu fac excepție. Cursele sunt spectaculoase, și reprezintă un antrenament ideal între cursele reale. M-am alăturat RLR pentru prima dată acum două sezoane și am fost impresionat de munca depusă în acest campionat, ei fiind cei ce au recreat primul circuit de viteză din țară, Motor Park România, cu o fidelitate incredibilă în simulator. Deși sezonul acesta concurăm cu o mașină clasică, publicul nostru țintă este unul tânăr, căruia vrem să-i transmitem valorile de sportivitate BMW dar și acțiunea dură din cursele de turisme, care au consacrat marca,’ a spus Alexandru Cascatău, promotorul campionatului RLR și pilot internațional de anduranță.

Cursele vor fi transmise live atât pe pagina oficială a comunității, cât și pe pagina Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30.

Adaugă un comentariu