Jaguar Virtual Windscreen aduce experiența din jocurile video în viața reală

Deși nu are la dispoziție bugetele altor mari constructori, Jaguar Land Rover a devenit un adevărat guru al tehnologiei în ultima perioadă. După ce au anunțat recent o nouă familie de motoare cu patru cilindri, britanicii au revenit acum cu un clip care prezintă tehnologia „Jaguar Virtual Windscreen’.

Deși are un principiu de funcționare similar cu cel al unui head-up display, Jaguar Virtual Windscreen are un layout mult mai complex, care transformă condusul din viața reală într-o experiență caracteristică unui joc video. Din câte se poate vedea în clipul de mai jos, sistemul introduce în câmpul vizual informații ca timpii pe tur, poziția în pluton, o trasă ideală cu asistare la frânare, ba chiar și „mașini fantomă’ din turele anterioare! În mare parte, sunt cam aceleași informații pe care le poți găsi în cel mai recent release al unor jocuri video ca „Forza’ sau „Gran Turismo’, însă proiectate pe parbrizul unei mașini reale – în acest caz, noul Jaguar F-Type. Virtual Windscreen este cam același lucru cu Transparent Bonnet de la Land Rover – anunțat pe conceptul Discovery Vision acum câteva luni – însă în loc să se concentreze pe cățăratul peste stânci și crevase, este dedicat curselor pe circuit.

 

Oglindă retrovizoare virtuală pe parbriz

Complexul head-up display al acelor de la Jaguar include și un control prin intermediul gesturilor și poate fi configurat pentru a primi semnal video de la camera cu vedere către spate, înlocuind astfel oglinda retrovizoare. Delectează-te cu toate aceste noutăți în clipul de mai jos și gândește-te cum ar fi să conduci o mașină echipată cu acest sistem. Ai mai fi conștient că ești în viața reală sau ai te-ai juca liniștit, convinsă că poți oricând să optezi pentru „restart race’ în caz că se întâmplă ceva nasol?

Adaugă un comentariu