Cristiana Oprea și Alexia Parteni, pregătite pentru provocarea europeană Czech Rally Zlin

Motorsportul te învață să fii rezilient, o aptitudine însușită și de pilotul Cristiana Oprea, care avea ca obiectiv pentru 2022 disputarea Trofeului Balcanic de Raliuri.

Odată cu anularea acestui campionat FIA cu o săptămână înainte de start, planurile au fost ajustate. Cu susținerea partenerilor UniCredit Leasing, Vitesco Technologies și Michelin România, tânăra se va concentra pe consolidarea experienței pe asfalt, în raliurile europene din a doua jumătate a sezonului.

Astfel, echipajul format din pilotul Cristiana Oprea și copilotul Alexia Parteni este gata de start în Czech Rally Zlin, penultima etapă a Campionatului European de Raliuri FIA ERC, care va avea loc în Cehia pe 26-28 august 2022. În mașină, fetele continuă parteneriatul dezvoltat în cadrul competiției electrice de raliu Opel Cup, dar revin în acest weekend la modelul Peugeot 208 R2 pregătit de echipa clujeană H Motorsport. Ele concurează în cea mai populară clasă, RC4, care a atras la start nu mai puțin de 29 de concurenți din 14 țări.

Până acum, a fost un sezon complicat din care mi-am reamintit că greșelile' oferă întodeauna lecțiile cele mai valoroase, astfel le sunt recunoscătoare celor care m-au încurajat și în cele mai dificile momente. În primul rând partenerilor, pentru că susțin procesul meu de dezvoltare în acest sport complex, familiei și comunității mele din mediul online, care rezonează cu misiunea de a promova femeile în motorsport și de a fi o sursă de inspirație și curaj pentru toți cei care au un vis aparent imposibil de atins.

Pentru Czech Rally am un singur obiectiv important: să mă bucur de experiență, fără presiune, detașându-mă de zgomotul din exterior. Ca de fiecare dată, voi da tot ce pot la volan și abia aștept să mă reîmprietenesc cu Peugeot-ul, în special după provocările din WRC Croația.' a declarat pilotul de raliu Cristiana Oprea.

 

Czech Rally Zlin începe vineri, 26 august, cu startul festiv și superspeciala din centrul orașului Zlin, care se va desfășura pe noapte. Sâmbătă și duminică urmează două zile de concurs pline, cu 200 de kilometri de probe speciale pe asfalt.

Pilotul Cristiana Oprea este susținută în 2022 de UniCredit Leasing, Vitesco Technologies și Michelin. Parteneri tehnici sunt Walero Motorsport și FastR, iar parteneri media sunt ProFM, Autocritica.ro și AUTO BILD România.

Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

 

Credit foto: Attila Szabo, Flavius Croitoriu, Fabian Gaukler, Dominik Autengruber

Adaugă un comentariu