10 femei înscrise la startul Raliului Argeșului 2020

Printre cei 120 de piloți și copiloți înscriși la startul Raliului Argeșului 2020 se numără și 10 prezențe feminine.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Automobilismul românesc și-a repornit motoarele după cele câteva luni de pauză neașteptată, iar platforma Femei în Motorsport continuă promovarea intensivă a prezențelor feminine implicate în toate ariile motorsportului autohton.

Astfel, la startul Raliului Argeșului (25-27 iunie 2020), în ordinea numerelor de concurs, le vom putea urmări evoluția Ioanei Costea (care îl va copilota pe soțul său, Ovidiu Costea, în mașina de securitate cu numărul 0) și a tinerei Francesca Maior, care face și în acest an echipaj cu fratele său, pilotul Norbert Maior, de data aceasta la bordul unui Peugeot 208 R2 Napoca Rally Academy.

Cristiana Oprea este și de această dată singura femeie pilot aliniată la start și păstrează materialul de concurs din anii precedenți, o Dacia Sandero de Cupa Dacia.

Ioana Stan revine în mașina de raliu după un sezon de absență, iar la Argeș îl va seconda pe Dorin Banciu la clasa NAT 11, care va pilota o Toyota Celica. La aceeași clasă, dar într-un Mitsubishi Lancer Evo IX, o regăsim și pe Delia Năstase, care va concura alături de pilotul Bogdan Năstase.

O prezență relativ nouă în CNR este Dorina Luca, care își va copilota soțul — Radu Luca. Copilotul Carmen Poenaru, campioană națională absolută în 2017, va reveni la bordul Skodei Fabia R5 alături de pilotul Enis Arif, cu care a concurat și în 2019.

Și în Campionatul Național Rally2 sunt înscrise femei care au concurat și în anii anteriori: copilotul Bianca Radu, într-un Renault Clio de clasă A2 pilotat de Cristian Pesoțchi, și Denisa Resiga, care concurează împreună cu soțul său, pilotul Emanuel Resiga. O altă mențiune este copilotul Dariana Mateuț, care revine în dreapta lui Răzvan Potocean după un sezon de absență.

Femei în motorsport la Raliul Argeșului 2020

Adaugă un comentariu