Formula 1: Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al statului Bahrain

Lewis Hamilton a reușit să ocupe prima poziție pe podium pentru a treia oară în acest sezon. Pilotul britanic a plecat în Marele Premiu al statului Bahrain de pe prima poziție a grilei de start și a rămas acolo până ce oficialii au fluturat steagul cadrilat.

Astfel, pilotul britanic își consolidează poziția de lider al clasamentului general în fața lui Rosberg și a lui Vettel.

Pe locul secund al podiumului s-a clasat Kimi Raikkonen. Pilotul finlandez a oferit un final de cursă impresionant. Acesta se afla la mai bine de 12 secunde în spatele lui Nico Rosberg, însă beneficia de aportul unui set de pneuri soft. Așa cum era normal, germanul a fost ajuns de finlandez, iar cu un tur înainte de finiș, Rosberg abordează greșit un viraj, iar Raikkonen îl depășește și își adjudecă locul secund, în fața pilotului Mercedes.

Pe poziția cu numărul patru a sosit Valtteri Bottas, urmat de Sebastian Vettel. Germanul care aleargă pentru Ferrari a avut o problemă cu nasul monopostului și în turul 37 a fost nevoit să intre încă o dată la boxe pentru schimbul acestuia. La ieșire, Bottas se poziționează bine și nu-i mai permite germanului să treacă, oferind un spectacol frumos.

Clasament general Formula 1 2015 – Piloți

1 Lewis Hamilton – 93 pct
2. Nico Rosberg – 66
3. Sebastian Vettel – 65
4. Kimi Raikkonen – 42
5. Felipe Massa – 31
6. Valtteri Botas – 30
7. Daniel Ricciardo – 19
8. Felipe Nasr – 14
9. Romain Grosjean – 12
10. Nico Hulkenberg – 6

 

Clasament general Formula 1 2015 – Constructori

1. Mercedes – 119 pct
2. Ferrari – 79
3. Williams – 48
4. Sauber – 19
5. Red Bull Racing – 13

Foto

Adaugă un comentariu