Formula 1 – Nico Rosberg câștigă Marele Premiu al Australiei. Fernando Alonso implicat într-un accident grav (Video)

Astăzi s-a desfășurat prima cursă a noului sezon de Formula 1. Nico Rosberg a reușit să se impună în fața coechipierului Hamilton și să înceapă sezonul cât se poate de liniștit.

Pe poziția cu numărul trei a terminat germanul Sebastian Vettel, urmat de Ricciardo, pilotul Red Bull Racing. Surpriza majoră a venit din partea lui Grosjean, pilotul echipei debutante Haas terminând pe locul al șaselea. Palmer și Magnussen, cei doi piloți Renault, au încheiat cursa de la Melbourne pe locurile 11 și 12.

Așa cum deja ne-am obișnuit, Marele Premiu al Australiei vine cu evenimente spectaculoase. Așa se face că Fernando Alonso și Esteban Gutierrez au fost implicați într-un accident spectaculos.

Alonso a încercat să-l depășească pe pilotul Haas, însă pe frânare, spaniolul agață roata stânga spate a lui Gutierrez. Roata dreapta față a lui Alonso se rupe, iar monopostul se izbește puternic de parapeții de protecție.

Din fericire, cei doi piloți au ieșit fără probleme din monoposturi.

“Am vrut să ies cât mai repede din mașină pentru că știam că mama se uită la cursă de acasă și n-am vrut să stea cu grijă”, a declarat Alonso. După incident, spaniolul a fost transportat la spital pentru mai multe teste, însă a fost lăsat să plece după ce medicii s-au asigurat că totul este în regulă.

Urmărește clipul accidentului AICI.

Foto : Captura video

Adaugă un comentariu