Raliul Dakar 2015: Etapa 2 – Al-Attiyah caștigă proba și revine pe prima poziție la general

Ieri s-a desfășurat etapa cu numărul 2 din cadrul Raliului Dakar 2015. Proba a măsurat 518 kilometri, fiind și cea mai lungă din această ediție, destinația finală fiind San Juan.

După o penalizare de 2 minute primită de Al-Attiyah pentru depășirea vitezei, pierderea primei poziții la general și totodată victoria de etapă, qatarianul acompaniat de francezul Baumel au reușit să se impună pe cea mai lungă specială a Raliului Dakar 2015.

Astfel, Al-Attiyah devine lider în clasamentul general cu un timp total de 6:19:40. Pe locul doi al etapei a sosit De Villiers, iar pe trei a ajuns Ten Brinke. La general, pe poziția secundă a clasamentului se află tot De Villiers cu o întârziere de 7 minute și 42 de scunde, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Ten Brinke.

Citește și: Etapa 1 – Debut exemplar pentru MINI și Al-Attiyah

Echipajul Spataro – Lozada care concurează pe un Renault Duster au terminat proba de ieri pe locul 19, iar Garcia – Malano încheie etapa pe locul 31.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Moto

La clasa Moto, Barreda (Honda) a reușit să încheie proba a doua pe prima poziție, urmat de Goncalves (Honda) și Faria (KTM). Românul Mani Gyenes a terminat etapa de ieri pe locul 53, însă cu mari emoții. Acesta a pierdut timp din cauza unor pierderi de ulei, salvarea venind chiar din partea fanilor prezenți pe probă care, conform declarațiilor făcute de Gyenes, i-au oferit uleiul necesar. În clasamentul general Gyenes ocupă locul 51 cu un timp de 8:58:45.

Citește și: Primele abandonuri din Raliul Dakar 2015

Marcel Butuza încheie etapa pe poziția cu numărul 71, în timp ce la general pică pe locul 72 cu un timp total de 9:43:39.

raliul dakar 2015 (2)

Raliul Dakar 2015 – Clasa Quad și Camioane

La clasa Quad, câștigător de etapă a fost polonezul Sonik, pe doi ajungând Casale, iar pe trei Lafuente. La clasa Camioane, echipajul câștigător al probei cu numărul doi a fost Nikolaev – Yakolev – Akhmadeev (Kamaz), pe doi, cu o diferență de doar 46 de secunde a sosit echipajul Viazovich – Haranin – Zhyhulin.

raliul dakar 2015 (1)

Sursa | Dakar Rally

 

Adaugă un comentariu