Volkswagen face un studiu de fezabilitate in vederea participarii in Formula 1

Succesul de care s-a bucurat Mercedes in acest sezon de Formula 1 i-a determinat pe oficialii Volkswagen sa demareze un studiu de fezabilitate in vederea participarii in cea mai importanta competitie de motorsport.

Conform unui raport publicat de BBC Sport, studiul este condus de Stefano Domenicali, fostul sef al echipei Ferrari. Desi lucrurile suna bine, exista si o problema serioasa la mijloc. Bernie Ecclestone, “parintele” competitiei de motorsport si Ferdinand Piech, presedintele Comietului Director din cadrul grupului Volkswagen, au o relatie tensionata de foarta multa vreme.

De aceea, zvonurile din piata spun ca in cazul in care studiul de fezabilitate va fi unul pozitiv, Volkswagen nu va intra in Formula 1 pana ce unul dintre oamenii importanti amintiti mai sus nu va parasi scena.

“Volkswagen Audi Group este al doilea cel mai mare producator din lume si de aceea trebuie sa fie in Formula 1. Dar acest lucru nu o sa aiba loc pana ce motorsportul rege nu va scapa de controlul lui Bernie Ecclestone, persoana cu care Ferdinand Piech are o relatie tensionata. Martin Winterkorn este un posibil inlocuitor pentru Piech, iar acesta crede ca Formula 1 reprezinta o platforma buna pentru brandurile grupului”, a declarat Eddie Jordan, analistul sef BBC F1.

Sursa | BBC

Adaugă un comentariu